Milliardær ut mot SV og det norske skattesystemet

Investor Øystein Spetalen refser SV og mener det norske skattesystemet er urettferdig mot de rike. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Investor Øystein Spetalen refser SV og mener det norske skattesystemet er urettferdig mot de rike. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardæren Øystein Stray Spetalen tar et kraftig oppgjør med dem som mener de rike har fått skattelette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardæren sier til VG at dagens skattesystem står i veien for de superrikes vilje til å delta. Derfor flytter mange av dem ut, sier Spetalen, som vil ha vekk formuesskatten og erstatte den med høyere utbytteskatt.

Samtidig kritiserer han SV-leder Audun Lysbakken, som har uttalt at regjeringen har gitt skattekutt til dem på toppen.

– Påstanden kommer fra en mann som gjennom SVs politikk kun vil skape færre gode skattebetalere og flere fornøyde Nav-klienter. Auduns favorittland for økonomisk fordeling for ti år siden var Venezuela, som virkelig har vært en suksess, sier Spetalen.

SVs leder Audun Lysbakken Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SVs leder Audun Lysbakken Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Lysbakken er enig med Spetalen i at såkalte skatteflyktninger svekker skattesystemet, men er oppgitt over milliardærens angrep mot SV.

Les også: Du har tjent titusenvis av kroner på å ha boliglån de siste fire årene

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et sikkert vårtegn for SV at vi, når vi vokser, blir møtt med angrep fra medlemmer av den økonomiske eliten, sier han.

SV-lederen gjentar at de rikeste har fått skattekutt og mener at når de rikeste i dag betaler en lavere andel skatt av det de har av rikdom, utgjør det i realiteten et skattekutt.

Les også: Disse regelendringene kan påvirke økonomien din neste år