Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene

Sjeføkonom Andreas Benedictow tror det vil være en realprisnedgang i det norske boligmarkedet de neste årene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sjeføkonom Andreas Benedictow tror det vil være en realprisnedgang i det norske boligmarkedet de neste årene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samlet sett vil det være en realprisnedgang for boliger i Norge de neste årene, ifølge prognoser fra sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo og Akershus er de eneste fylkene som kan vente seg realprisoppgang, skriver Dagens Næringsliv.

Fra årsskiftet fram til utgangen av 2022 ventes det at prisene vil stige 6,5 prosent nominelt i landet og 11,1 prosent i Oslo, ifølge Benedictow, som mandag skal legge fram prognosene under en boligkonferanse i regi av Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig.

Sjeføkonomen anslår at den øvrige prisstigningen vil ligge på 8 prosent.

Dette innebærer at vi fortsatt venter en realprisnedgang på et par prosent for landet. Vi venter ikke at boligprisene skal stikke av gårde de neste årene, sier Benedictow.

Sjeføkonomen sier at prisveksten vil modereres av avtagende befolkningsvekst, forsiktig renteoppgang, flere nye boliger og allerede høye boligpriser.

Les også: – Bolig er det siste jeg anbefaler som investering

Spår boligkrakk i nær fremtid

Boligpriser: – Må eie bolig i 4-5 år for å unngå å tape penger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden