Geir ble fast ansatt som 63-åring

– Så lenge jeg vet navnet mitt, skal jeg jobbe til jeg er 75

ANSATT SOM 63-ÅRING: Geir Skarstein (73) fra Bergen fikk fast jobb som bussjåfør i godt voksen alder. - Vær frempå når du søker jobb, er hans råd til andre seniorer. Foto: Privat.
ANSATT SOM 63-ÅRING: Geir Skarstein (73) fra Bergen fikk fast jobb som bussjåfør i godt voksen alder. - Vær frempå når du søker jobb, er hans råd til andre seniorer. Foto: Privat.

Geir Skarstein sluttet i direktørjobben som 63-åring, og ble fast ansatt som bussjåfør. – Seniorsjåførene har stor verdi for oss, sier HR-sjef.

(Vi.no): - De er gull arbeidskraft for oss og presterer like godt som yngre ansatte. De har lite fravær og gjør en kjempejobb.

Janicke Stople, HR-direktør i TIDE Buss AS, skryter hemningsløst av de godt voksne bussjåførene som er fast ansatt hos dem.

Selskapet har de siste årene lagt opp til en strategi hvor seniorpolitikk står i fokus. I dag ansetter de med glede godt voksne arbeidstakere, på lik linje med de yngre.

Hos dem får sjåførene jobbe til de fyller 75 år.

Les også: Sjekk dette før du tar sluttpakke

Fra direktør til bussjåfør

En av dem, er Geir Skarstein (73) fra Bergen.

– Jeg syntes det var for tidlig å gi meg i arbeidslivet, og hadde lyst til å gjøre noe helt annet. Jeg hadde tenkt på å kjøre buss i flere år, og jeg visste at TIDE hadde behov for flere sjåfører, forteller Skarstein.

ANSETTER SENIORER: Janicke Stople, HR-direktør i TIDE Buss AS, har 413 sjåfører over 60 år av en total på nærmere 3000 i staben. Foto: TIDE Buss AS.
ANSETTER SENIORER: Janicke Stople, HR-direktør i TIDE Buss AS, har 413 sjåfører over 60 år av en total på nærmere 3000 i staben. Foto: TIDE Buss AS.

I sin tidligere karriere jobbet 73-åringen i salgs- og markedsbransjen. I de 20 siste årene, før han ble fast ansatt hos TIDE, var han direktør i et annet selskap i Bergen.

For mange er det å runde 60 synonymt med å nærme seg pensjonsalder.

For Skarstein var det motsatt; 60-årene ble starten på en ny karriere.

– Jeg hadde en myk overgang fra direktørjobben. Jeg fikk en etterlønnsavtale, ansatte en ny direktør, og jobbet to år som konsulent i selskapet.

Samtidig hadde Skarstein et annet kort på hånden.

Han hadde tatt kontakt med TIDE Buss AS og vist sin interesse for videre jobb hos dem.

Fra før av hadde han førerkortklasse D, og derfor tillatelse til å kjøre buss.

Ved siden av konsulentjobben begynte han å kjøre buss for TIDE deltid.

– De trengte folk, og jeg var frisk og fin, så det var helt supert for meg! På det tidspunktet var jeg rimelig klar for ikke å sitte i flere styremøter, men heller hoppe på noe helt annet.

63 år gammel fikk han fast jobb i busselskapet.

Les også: Disse holder lengst ut i jobben

Den nye seniorbransjen

Flere arbeidsgivere nøler med å kalle inn arbeidssøkende over 58 år til intervju, viser den årlige undersøkelsen Norsk Seniorpolitisk barometer

TENK UTENFOR BOKSEN: Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk, oppfordrer godt voksne til å våge å tenke utenfor boksen. Kanskje du kan brukes i en annen type yrke? Foto: Seniorpolitikk.no.
TENK UTENFOR BOKSEN: Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk, oppfordrer godt voksne til å våge å tenke utenfor boksen. Kanskje du kan brukes i en annen type yrke? Foto: Seniorpolitikk.no.

Ifølge Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk, har dette tallet holdt seg stabilt de siste årene.

Dette er en pekepinn på at mange selskap opererer med en slags øvre aldersgrense av nye arbeidstakere:

– Hvis vi sammenligner svar fra denne undersøkelsen med arbeidsmarkedsundersøkelsen fra NAV, så viser de tallene at hvor lenge du står i ledighetskø øker med stigende alder. De over 60 er ledige mye lengre enn yngre. Det bekrefter at det er et slit å søke jobb i eldre alder, sier Østerud til Vi.no.

Men tallene viser også at eldre arbeidssøkere får ny jobb - det er vanskelig, men ikke umulig, bekrefter Østerud.

Les også: 5 tips til deg over 55 som søker jobb

For enkelte bransjer har begynt å ansette flere seniorer.

En bransje utmerker seg - nemlig bussbransjen:

– Det kan se ut som at dette er blitt den nye seniorbransjen. 22 prosent av dem som kjører buss i Norge er over 60 år, rundt en fjerdedel, forteller Østerud.

Senter for Seniorpolitikk har kartlagt bussbransjen, og funnet ut at både ledere og bussjåfører mener at dette er et yrke som passer svært godt for seniorer.

Som TIDE har også busselskapet Nobina hatt en aktiv rekruttering av eldre ansatte.

Søke jobb som godt voksen

Råd fra Kari Østerud:

Våg å tenke utenfor boksen. Kanskje du kan brukes i en annen type yrke? Ikke vær for opptatt av prestisje.

Husk at det er hardt arbeid å søke jobb. Det er en prosess som består av flere faser.

Før du begynner å søke, skaff deg en sparringspartner eller rådgiver som du kan konferere med hvordan søknaden din ser ut, lytt til folk med kunnskap.

Kom deg på LinkedIn om du ikke allerede er der. Du må ha en god presentasjon av deg selv på LinkedIn, vær taktisk. På nett finner du mange gode artikler med tips.

Du må tørre å bevege deg utenfor komfortsonen. Bruk nettverket ditt, hør med venner, kanskje naboen jobber i en virksomhet som du vet ansetter folk, spør om hva skal til for at du skal få komme på et jobbintervju hos dem.

Dette gjelder både for søknad og under intervju: Fokuser på fremtiden og hva du kan tilføre virksomheten. Ikke snakk om gamle bragder og hva du gjorde for 10-20 år siden.

Beskriv hva det er med deg og dine egenskaper som gjør deg verdifull for virksomheten.

Dette har vist seg å være et vellykket grep av selskapene, ifølge Østerud.

– En annen viktig faktor er etterspørsel av arbeidskraft, og det har vært vanskelig å rekruttere folk til yrket. Busselskapene er på leting etter kvalifisert personale, og der har seniorer og bussbransjen funnet hverandre. Flere av de eldre bussjåførene har byttet jobb i godt voksen alder, mange av dem er klare for å gjøre noe helt nytt, sier Østerud.

I 2018 gjorde også Statens Lånekasse for utdanning det enklere for folk å omskolere seg til bussjåfør. Nå får man nemlig støtte fra Lånekassen til å ta busslappen.

Les også: Aldersdiskriminering fortsetter å øke

– Stabil arbeidskraft

Janicke Stople forteller at TIDE rekrutterer flere og flere godt voksne arbeidstakere, og i selskapet jobber det sjåfører som er opp til 75 år gamle.

– Vi har stor verdi av våre seniorsjåfører. Vi søker et mangfold i vår rekruttering av sjåfører, både når det gjelder kjønn, alder og bakgrunn. Vi har for eksempel fokus på å få flere lærlinger, samtidig som vi trenger medarbeidere i alle aldersgrupper, sier Stople.

Hun understreker at en 60-åring kan ha inntil 15 år foran seg som bussjåfør.

Alder er derfor ingen hindring.

– Tvert imot! Seniorsjåførene er stabil arbeidskraft. De har lange yrkeskarrierer bak seg og har lyst til å jobbe som bussjåfør. De trives med kundekontakt og variasjonen yrket innebærer, legger Stople til.

Les også: Fordeler ved å ansette godt voksne

At enkelte arbeidsgivere ønsker ansatte med mye kompetanse, men likevel vegrer seg for å ansette eldre, kan sies å være et paradoks.

Østerud i Senter for Seniorpolitikk mener at en del stereotypisk tankegang preger dem som rekrutterer - at eldre blir tilegnet negative egenskaper de kanskje ikke har:

– Jeg mener det er en utfordring at noen tror at kompetansen forsvinner med alder, og tenker at nye arbeidsgivere er best når de er unge. Så mener jeg at det er en myte at mange eldre arbeidssøkende ikke er oppdatert, sier Østerud.

Les også: Jobbe etter å ha tatt ut alderspensjon?

– Møt opp og vis deg frem

Geir Skarstein tror at arbeidsgivere som er skeptiske til seniorer er redde for å ansette noen som ikke er like frempå og «rask» som en yngre ansatt.

BLANT DE ELDSTE: Geir Skarstein (t.h.) er godt likt blant de yngre ansatte i TIDE. Her er han sammen med kollega Raymond Våge, bussjåfør og instruktør. Foto: Privat.
BLANT DE ELDSTE: Geir Skarstein (t.h.) er godt likt blant de yngre ansatte i TIDE. Her er han sammen med kollega Raymond Våge, bussjåfør og instruktør. Foto: Privat.

– Men jeg tenker at en person som har flere år på baken, er en like god arbeidstaker som en med færre år på baken. Fordi man har erfaringen. Eldre er jo også stabile, vi kommer på jobb hver dag, sier han.

Til dem som ønsker å jobbe videre etter fylte 60, og har søkt på flere stillinger uten å bli innkalt til intervju, har 73-åringen følgende råd:

Blir du ikke innkalt, så du ta kontakt med selskapet - selv om du ikke har hørt noe fra dem.

Det beste er å være så dristig at du møter opp på arbeidsplassen personlig. Vis deg frem så du får en sjanse til å snakke med dem.

Vær frempå - det hjelper i alle fall ikke å sitte hjemme.

Om halvannet år, fyller Skarstein 75 år.

Da får han ikke lov til å jobbe som bussjåfør lenger.

Men han har tenkt å stå hele løpet ut:

– Så lenge jeg er kognitivt oppegående og vet hva jeg heter, så kommer jeg til å jobbe til jeg er 75 år, ler han og legger til:

– Og jeg er glad i mennesker, noe som er en av grunnene til at jeg liker bussyrket. Det er en av de kjekkeste jobbene jeg har hatt!

Les også:
Menn får fortsatt mest i alderspensjon - men gapet minker
Mange kvinner sparer til egen pensjon
Sent karrierebytte? Du kan tape både pensjon og AFP

Saken er først publisert på Vi.no - ny nettavis for godt voksne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:02 Blir klart i dag: Én av dem kan bli «årets person» i verden12:54 Boko Haram har tatt livet av minst 275 i Kamerun i år12:53 Drapssiktet i Kristiansand avhøres12:40 Tenåring med kniv og ammunisjon pågrepet ved skole12:12 Eldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord11:42 Ferge grunnstøtte i Fedje11:41 Dansk håndballfiasko i VM, får ikke spille OL11:09 Epstein-offer frykter for livet: – Onde krefter ønsker å se meg stilnet11:06 Roxette-vokalist Marie Fredriksson begraves i stillhet10:44 Kritisk Solbakken etterlyser sunn fornuft10:43 Suu Kyi: Folkemordsaken mot Myanmar er ukorrekt10:19 Thunberg: Verdens ledere mangler innsikt10:17 Oversikt: Drapssaker i Norge i 201910:16 To ambulanser krasjet i Tønsberg10:12 Saudi-Arabias oljeselskap på børs09:09 Israel går mot nok et nyvalg09:06 Fluor-saken: Salget av pustemasker har eksplodert09:02 Norge må ha poeng mot Tyskland for å gå videre09:01 Stor måling peker mot tory-seier09:01 Bil heves fra sjøen etter drap i Sola08:55 Erna Solberg møtte fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali08:42 Sundby sier nei til langløpskarriere08:40 Ni savnet etter vulkanutbruddet på New Zealand08:07 Kina fengsler flest journalister08:02 Norske foreldre er fornøyde med barnehagene07:41 Elfly for første gang satt inn i ordinær trafikk07:28 «Notre-Dame» årets mest populære Google-søk07:02 4000 norske muslimer åpner for vold: – Normalt, mener ekspert06:41 Bill Cosby fikk ikke medhold i ankedomstolen06:36 Solbergs VM-maraton: – Jeg føler meg sterk nå06:32 Fem ble drept i hotellangrep i Somalia06:01 Tøffe værforhold i Sør-Norge05:58 Dette skjer i dag05:52 Bougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51 Dette skjedde i natt05:38 Minnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27 Homoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24 Domstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:05 Distré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00 Nå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41 Høyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09 Demonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06 Nordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53 Den britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12 Vår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37 Fortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10 Ni personer evakuert fra tre hus etter mye nedbør02:04 FN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten01:03 Trump advarer Russland mot innblanding i valget00:59 Babcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen00:36 Britisk måling: Labour-framgang, men tory-ledelse00:05 Ancelotti fikk sparken etter å ha ledet Napoli videre i mesterligaen23:53 Chelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille23:44 Depay frelste Lyon i mesterligadrama23:33 Fati tidenes yngste Champions League-scorer da Barcelona slo ut Inter23:31 Drapssiktet i Kristiansand nekter skyld23:01 Lukaku scoret, men sløste da Inter røk ut av mesterligaen23:00 Chelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille22:40 Over 300.000 demonstrerte mot Macrons pensjonsreform22:38 Studenter ved Oslo Met fikk samme eksamen som i fjor – eksamenen annullert22:31 Tak på næringsbygg blåste av – Alle aktører i sving mot uværet i Hordaland21:57 Mystisk bil ved Hagens hus fanget på video21:52 Milik skjøt Napoli videre, mareritt for Berges 17-årige lagkamerat21:39 Riksadvokaten bes rydde opp i saker der flyktninger er dømt for å ha brukt falske papirer21:23 Grønt lys for Trumps frihandelsavtale med naboene21:16 Nesten halvparten bestilte kjøtt på forhånd - folket ville ha gjort det samme20:58 Flere drept i skytedrama i by i New Jersey20:49 Fløibanen kjørte på et tre20:47 Mesterligaeventyret over for Haaland og Salzburg med tap for Liverpool20:44 Ny skade for City-forsvarer, Stones ute flere uker20:39 Nav-rammet etterlyser informasjon om fri rettshjelp: – Ingen gir beskjed20:35 Zuccarellos forrige klubb sparket treneren for etisk overtramp20:22 Pompeo advarer Lavrov mot innblanding i valget20:16 33-åring tiltalt for drapsforsøk – risikerer forvaring20:10 – Noen får det gratis, andre må betale19:35 Mann siktet for drap i Kristiansand hevder han ikke har noe med saken å gjøre19:18 Aftenbladet: Thorstvedt kan bli lagkamerat med Haaland i Salzburg19:07 Protester mot litteraturprisvinner – applaus til batteri-oppfinner18:59 Triste bilder fra turistmagneten: – Det er en reell frykt18:43 Solberg husker ikke når hun fikk vite om Navs praksisendring18:01 Elever ble navngitt på Google i overgrepssak17:37 Opprørere til angrep mot presidentpalass og hotell i Somalia17:27 Studie: Grønlands-isen smelter sju ganger raskere enn før17:24 Romsonde nærmere sola enn noe annet fartøy har vært: Her er noen av oppdagelsene17:09 Rosenborg bekrefter: Dorsin klubbens nye sportslige leder17:08 Seks migranter frøs i hjel på grensa mellom Tyrkia og Hellas17:07 Hurtigruten-konkurrent mangler skip – regjeringen varslet bøter16:50 Karmsundbrua stenges for trafikk på grunn av uvær16:27 Mattilsynet får slakt i ekstern granskning16:27 Politiet etterlyser bil - mann funnet død på strand16:08 10. ETG: Årtusenets julekalender: Velkommen til år 200715:42 Karlssons mamma: – Toppidrett er ikke sunt15:35 Hvordan kunne man tillate turister der?15:34 Finland har fått verdens yngste regjeringssjef15:33 Luftambulanse-saken: Fem ekstra fly settes inn15:22 Demokratene anklager Trump for maktmisbruk15:19 Letingen fortsetter etter savnet fly på vei til Antarktis14:42 Forsker: Våpenhvilen i Øst-Ukraina kan bli kortvarig14:40 Norsk toppsyklist hjem fra samling med hjerteflimmer14:20 Ny kraftkabel kan gi fire milliarder i økt strømregning – hvert år
Siste nytt
13:02VerdenBlir klart i dag: Én av dem kan bli «årets person» i verden12:54VerdenBoko Haram har tatt livet av minst 275 i Kamerun i år12:53NorgeDrapssiktet i Kristiansand avhøres12:40NorgeTenåring med kniv og ammunisjon pågrepet ved skole12:12NorgeEldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord11:42NorgeFerge grunnstøtte i Fedje11:41SportDansk håndballfiasko i VM, får ikke spille OL11:09VerdenEpstein-offer frykter for livet: – Onde krefter ønsker å se meg stilnet11:06KulturRoxette-vokalist Marie Fredriksson begraves i stillhet10:44SportKritisk Solbakken etterlyser sunn fornuft10:43VerdenSuu Kyi: Folkemordsaken mot Myanmar er ukorrekt10:19VerdenThunberg: Verdens ledere mangler innsikt10:17NorgeOversikt: Drapssaker i Norge i 201910:16NorgeTo ambulanser krasjet i Tønsberg10:12PengerSaudi-Arabias oljeselskap på børs09:09PolitikkIsrael går mot nok et nyvalg09:06SportFluor-saken: Salget av pustemasker har eksplodert09:02SportNorge må ha poeng mot Tyskland for å gå videre09:01PolitikkStor måling peker mot tory-seier09:01NorgeBil heves fra sjøen etter drap i Sola08:55NorgeErna Solberg møtte fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali08:42SportSundby sier nei til langløpskarriere08:40VerdenNi savnet etter vulkanutbruddet på New Zealand08:07KulturKina fengsler flest journalister08:02NorgeNorske foreldre er fornøyde med barnehagene07:41ReiseElfly for første gang satt inn i ordinær trafikk07:28Kultur«Notre-Dame» årets mest populære Google-søk07:02Norge4000 norske muslimer åpner for vold: – Normalt, mener ekspert06:41KulturBill Cosby fikk ikke medhold i ankedomstolen06:36SportSolbergs VM-maraton: – Jeg føler meg sterk nå06:32VerdenFem ble drept i hotellangrep i Somalia06:01NorgeTøffe værforhold i Sør-Norge05:58NorgeDette skjer i dag05:52VerdenBougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51NorgeDette skjedde i natt05:38SportMinnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27NorgeHomoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24VerdenDomstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:05VerdenDistré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00NorgeNå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41NorgeHøyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09VerdenDemonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06PengerNordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53VerdenDen britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12PengerVår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37VerdenFortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10NorgeNi personer evakuert fra tre hus etter mye nedbør02:04VerdenFN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten01:03PolitikkTrump advarer Russland mot innblanding i valget00:59NorgeBabcock kan få hele regningen etter beredskapskrisen00:36VerdenBritisk måling: Labour-framgang, men tory-ledelse00:05SportAncelotti fikk sparken etter å ha ledet Napoli videre i mesterligaen23:53SportChelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille23:44SportDepay frelste Lyon i mesterligadrama23:33SportFati tidenes yngste Champions League-scorer da Barcelona slo ut Inter23:31NorgeDrapssiktet i Kristiansand nekter skyld23:01SportLukaku scoret, men sløste da Inter røk ut av mesterligaen23:00SportChelsea videre i mesterligaen med seier mot Lille22:40VerdenOver 300.000 demonstrerte mot Macrons pensjonsreform22:38NorgeStudenter ved Oslo Met fikk samme eksamen som i fjor – eksamenen annullert22:31NorgeTak på næringsbygg blåste av – Alle aktører i sving mot uværet i Hordaland21:57NorgeMystisk bil ved Hagens hus fanget på video21:52SportMilik skjøt Napoli videre, mareritt for Berges 17-årige lagkamerat21:39NorgeRiksadvokaten bes rydde opp i saker der flyktninger er dømt for å ha brukt falske papirer21:23PengerGrønt lys for Trumps frihandelsavtale med naboene21:16Helse og livsstilNesten halvparten bestilte kjøtt på forhånd - folket ville ha gjort det samme20:58VerdenFlere drept i skytedrama i by i New Jersey20:49NorgeFløibanen kjørte på et tre20:47SportMesterligaeventyret over for Haaland og Salzburg med tap for Liverpool20:44SportNy skade for City-forsvarer, Stones ute flere uker20:39PengerNav-rammet etterlyser informasjon om fri rettshjelp: – Ingen gir beskjed20:35SportZuccarellos forrige klubb sparket treneren for etisk overtramp20:22VerdenPompeo advarer Lavrov mot innblanding i valget20:16Norge33-åring tiltalt for drapsforsøk – risikerer forvaring20:10Helse og livsstil– Noen får det gratis, andre må betale19:35NorgeMann siktet for drap i Kristiansand hevder han ikke har noe med saken å gjøre19:18SportAftenbladet: Thorstvedt kan bli lagkamerat med Haaland i Salzburg19:07NorgeProtester mot litteraturprisvinner – applaus til batteri-oppfinner18:59ReiseTriste bilder fra turistmagneten: – Det er en reell frykt18:43PolitikkSolberg husker ikke når hun fikk vite om Navs praksisendring18:01NorgeElever ble navngitt på Google i overgrepssak17:37VerdenOpprørere til angrep mot presidentpalass og hotell i Somalia17:27VerdenStudie: Grønlands-isen smelter sju ganger raskere enn før17:24NyheterRomsonde nærmere sola enn noe annet fartøy har vært: Her er noen av oppdagelsene17:09SportRosenborg bekrefter: Dorsin klubbens nye sportslige leder17:08VerdenSeks migranter frøs i hjel på grensa mellom Tyrkia og Hellas17:07PengerHurtigruten-konkurrent mangler skip – regjeringen varslet bøter16:50NorgeKarmsundbrua stenges for trafikk på grunn av uvær16:27NorgeMattilsynet får slakt i ekstern granskning16:27NorgePolitiet etterlyser bil - mann funnet død på strand16:08Kultur10. ETG: Årtusenets julekalender: Velkommen til år 200715:42SportKarlssons mamma: – Toppidrett er ikke sunt15:35VerdenHvordan kunne man tillate turister der?15:34PolitikkFinland har fått verdens yngste regjeringssjef15:33NorgeLuftambulanse-saken: Fem ekstra fly settes inn15:22PolitikkDemokratene anklager Trump for maktmisbruk15:19VerdenLetingen fortsetter etter savnet fly på vei til Antarktis14:42VerdenForsker: Våpenhvilen i Øst-Ukraina kan bli kortvarig14:40SportNorsk toppsyklist hjem fra samling med hjerteflimmer14:20PolitikkNy kraftkabel kan gi fire milliarder i økt strømregning – hvert år
Populært