Geir ble fast ansatt som 63-åring

– Så lenge jeg vet navnet mitt, skal jeg jobbe til jeg er 75

ANSATT SOM 63-ÅRING: Geir Skarstein (73) fra Bergen fikk fast jobb som bussjåfør i godt voksen alder. - Vær frempå når du søker jobb, er hans råd til andre seniorer. Foto: Privat.
ANSATT SOM 63-ÅRING: Geir Skarstein (73) fra Bergen fikk fast jobb som bussjåfør i godt voksen alder. - Vær frempå når du søker jobb, er hans råd til andre seniorer. Foto: Privat.

Geir Skarstein sluttet i direktørjobben som 63-åring, og ble fast ansatt som bussjåfør. – Seniorsjåførene har stor verdi for oss, sier HR-sjef.

(Vi.no): - De er gull arbeidskraft for oss og presterer like godt som yngre ansatte. De har lite fravær og gjør en kjempejobb.

Janicke Stople, HR-direktør i TIDE Buss AS, skryter hemningsløst av de godt voksne bussjåførene som er fast ansatt hos dem.

Selskapet har de siste årene lagt opp til en strategi hvor seniorpolitikk står i fokus. I dag ansetter de med glede godt voksne arbeidstakere, på lik linje med de yngre.

Hos dem får sjåførene jobbe til de fyller 75 år.

Les også: Sjekk dette før du tar sluttpakke

Fra direktør til bussjåfør

En av dem, er Geir Skarstein (73) fra Bergen.

– Jeg syntes det var for tidlig å gi meg i arbeidslivet, og hadde lyst til å gjøre noe helt annet. Jeg hadde tenkt på å kjøre buss i flere år, og jeg visste at TIDE hadde behov for flere sjåfører, forteller Skarstein.

ANSETTER SENIORER: Janicke Stople, HR-direktør i TIDE Buss AS, har 413 sjåfører over 60 år av en total på nærmere 3000 i staben. Foto: TIDE Buss AS.
ANSETTER SENIORER: Janicke Stople, HR-direktør i TIDE Buss AS, har 413 sjåfører over 60 år av en total på nærmere 3000 i staben. Foto: TIDE Buss AS.

I sin tidligere karriere jobbet 73-åringen i salgs- og markedsbransjen. I de 20 siste årene, før han ble fast ansatt hos TIDE, var han direktør i et annet selskap i Bergen.

For mange er det å runde 60 synonymt med å nærme seg pensjonsalder.

For Skarstein var det motsatt; 60-årene ble starten på en ny karriere.

– Jeg hadde en myk overgang fra direktørjobben. Jeg fikk en etterlønnsavtale, ansatte en ny direktør, og jobbet to år som konsulent i selskapet.

Samtidig hadde Skarstein et annet kort på hånden.

Han hadde tatt kontakt med TIDE Buss AS og vist sin interesse for videre jobb hos dem.

Fra før av hadde han førerkortklasse D, og derfor tillatelse til å kjøre buss.

Ved siden av konsulentjobben begynte han å kjøre buss for TIDE deltid.

– De trengte folk, og jeg var frisk og fin, så det var helt supert for meg! På det tidspunktet var jeg rimelig klar for ikke å sitte i flere styremøter, men heller hoppe på noe helt annet.

63 år gammel fikk han fast jobb i busselskapet.

Les også: Disse holder lengst ut i jobben

Den nye seniorbransjen

Flere arbeidsgivere nøler med å kalle inn arbeidssøkende over 58 år til intervju, viser den årlige undersøkelsen Norsk Seniorpolitisk barometer

TENK UTENFOR BOKSEN: Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk, oppfordrer godt voksne til å våge å tenke utenfor boksen. Kanskje du kan brukes i en annen type yrke? Foto: Seniorpolitikk.no.
TENK UTENFOR BOKSEN: Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk, oppfordrer godt voksne til å våge å tenke utenfor boksen. Kanskje du kan brukes i en annen type yrke? Foto: Seniorpolitikk.no.

Ifølge Kari Østerud, direktør i Senter for Seniorpolitikk, har dette tallet holdt seg stabilt de siste årene.

Dette er en pekepinn på at mange selskap opererer med en slags øvre aldersgrense av nye arbeidstakere:

– Hvis vi sammenligner svar fra denne undersøkelsen med arbeidsmarkedsundersøkelsen fra NAV, så viser de tallene at hvor lenge du står i ledighetskø øker med stigende alder. De over 60 er ledige mye lengre enn yngre. Det bekrefter at det er et slit å søke jobb i eldre alder, sier Østerud til Vi.no.

Men tallene viser også at eldre arbeidssøkere får ny jobb - det er vanskelig, men ikke umulig, bekrefter Østerud.

Les også: 5 tips til deg over 55 som søker jobb

For enkelte bransjer har begynt å ansette flere seniorer.

En bransje utmerker seg - nemlig bussbransjen:

– Det kan se ut som at dette er blitt den nye seniorbransjen. 22 prosent av dem som kjører buss i Norge er over 60 år, rundt en fjerdedel, forteller Østerud.

Senter for Seniorpolitikk har kartlagt bussbransjen, og funnet ut at både ledere og bussjåfører mener at dette er et yrke som passer svært godt for seniorer.

Som TIDE har også busselskapet Nobina hatt en aktiv rekruttering av eldre ansatte.

Søke jobb som godt voksen

Råd fra Kari Østerud:

Våg å tenke utenfor boksen. Kanskje du kan brukes i en annen type yrke? Ikke vær for opptatt av prestisje.

Husk at det er hardt arbeid å søke jobb. Det er en prosess som består av flere faser.

Før du begynner å søke, skaff deg en sparringspartner eller rådgiver som du kan konferere med hvordan søknaden din ser ut, lytt til folk med kunnskap.

Kom deg på LinkedIn om du ikke allerede er der. Du må ha en god presentasjon av deg selv på LinkedIn, vær taktisk. På nett finner du mange gode artikler med tips.

Du må tørre å bevege deg utenfor komfortsonen. Bruk nettverket ditt, hør med venner, kanskje naboen jobber i en virksomhet som du vet ansetter folk, spør om hva skal til for at du skal få komme på et jobbintervju hos dem.

Dette gjelder både for søknad og under intervju: Fokuser på fremtiden og hva du kan tilføre virksomheten. Ikke snakk om gamle bragder og hva du gjorde for 10-20 år siden.

Beskriv hva det er med deg og dine egenskaper som gjør deg verdifull for virksomheten.

Dette har vist seg å være et vellykket grep av selskapene, ifølge Østerud.

– En annen viktig faktor er etterspørsel av arbeidskraft, og det har vært vanskelig å rekruttere folk til yrket. Busselskapene er på leting etter kvalifisert personale, og der har seniorer og bussbransjen funnet hverandre. Flere av de eldre bussjåførene har byttet jobb i godt voksen alder, mange av dem er klare for å gjøre noe helt nytt, sier Østerud.

I 2018 gjorde også Statens Lånekasse for utdanning det enklere for folk å omskolere seg til bussjåfør. Nå får man nemlig støtte fra Lånekassen til å ta busslappen.

Les også: Aldersdiskriminering fortsetter å øke

– Stabil arbeidskraft

Janicke Stople forteller at TIDE rekrutterer flere og flere godt voksne arbeidstakere, og i selskapet jobber det sjåfører som er opp til 75 år gamle.

– Vi har stor verdi av våre seniorsjåfører. Vi søker et mangfold i vår rekruttering av sjåfører, både når det gjelder kjønn, alder og bakgrunn. Vi har for eksempel fokus på å få flere lærlinger, samtidig som vi trenger medarbeidere i alle aldersgrupper, sier Stople.

Hun understreker at en 60-åring kan ha inntil 15 år foran seg som bussjåfør.

Alder er derfor ingen hindring.

– Tvert imot! Seniorsjåførene er stabil arbeidskraft. De har lange yrkeskarrierer bak seg og har lyst til å jobbe som bussjåfør. De trives med kundekontakt og variasjonen yrket innebærer, legger Stople til.

Les også: Fordeler ved å ansette godt voksne

At enkelte arbeidsgivere ønsker ansatte med mye kompetanse, men likevel vegrer seg for å ansette eldre, kan sies å være et paradoks.

Østerud i Senter for Seniorpolitikk mener at en del stereotypisk tankegang preger dem som rekrutterer - at eldre blir tilegnet negative egenskaper de kanskje ikke har:

– Jeg mener det er en utfordring at noen tror at kompetansen forsvinner med alder, og tenker at nye arbeidsgivere er best når de er unge. Så mener jeg at det er en myte at mange eldre arbeidssøkende ikke er oppdatert, sier Østerud.

Les også: Jobbe etter å ha tatt ut alderspensjon?

– Møt opp og vis deg frem

Geir Skarstein tror at arbeidsgivere som er skeptiske til seniorer er redde for å ansette noen som ikke er like frempå og «rask» som en yngre ansatt.

BLANT DE ELDSTE: Geir Skarstein (t.h.) er godt likt blant de yngre ansatte i TIDE. Her er han sammen med kollega Raymond Våge, bussjåfør og instruktør. Foto: Privat.
BLANT DE ELDSTE: Geir Skarstein (t.h.) er godt likt blant de yngre ansatte i TIDE. Her er han sammen med kollega Raymond Våge, bussjåfør og instruktør. Foto: Privat.

– Men jeg tenker at en person som har flere år på baken, er en like god arbeidstaker som en med færre år på baken. Fordi man har erfaringen. Eldre er jo også stabile, vi kommer på jobb hver dag, sier han.

Til dem som ønsker å jobbe videre etter fylte 60, og har søkt på flere stillinger uten å bli innkalt til intervju, har 73-åringen følgende råd:

Blir du ikke innkalt, så du ta kontakt med selskapet - selv om du ikke har hørt noe fra dem.

Det beste er å være så dristig at du møter opp på arbeidsplassen personlig. Vis deg frem så du får en sjanse til å snakke med dem.

Vær frempå - det hjelper i alle fall ikke å sitte hjemme.

Om halvannet år, fyller Skarstein 75 år.

Da får han ikke lov til å jobbe som bussjåfør lenger.

Men han har tenkt å stå hele løpet ut:

– Så lenge jeg er kognitivt oppegående og vet hva jeg heter, så kommer jeg til å jobbe til jeg er 75 år, ler han og legger til:

– Og jeg er glad i mennesker, noe som er en av grunnene til at jeg liker bussyrket. Det er en av de kjekkeste jobbene jeg har hatt!

Les også:
Menn får fortsatt mest i alderspensjon - men gapet minker
Mange kvinner sparer til egen pensjon
Sent karrierebytte? Du kan tape både pensjon og AFP

Saken er først publisert på Vi.no - ny nettavis for godt voksne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Tyrkia pågriper ordførere12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner
Siste nytt
12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenTyrkia pågriper ordførere12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner
Populært