Kvinne må betale millionbeløp tilbake til Nav

Retten kom til at 36-åringen skulle dømmes for trygdebedrageri ved at hun hadde med vilje hadde oppgitt at hun ikke bodde sammen med barnefaren. Foto: NTB scanpix
Retten kom til at 36-åringen skulle dømmes for trygdebedrageri ved at hun hadde med vilje hadde oppgitt at hun ikke bodde sammen med barnefaren. Foto: NTB scanpix

Kvinnen skal ha opplyst til Nav at barnas far ikke bodde sammen med dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da saken gikk i Stavanger tingrett ble en 36 år gammel kvinne og en 39 år gammel mann frikjent for trygdebedrageri av 1.380.790 kroner.

Påtalemyndigheten anket dommen og nylig var saken oppe i Gulating lagmannsrett.

Bakgrunnen for saken er at hun i perioden fra 2008 til 30. september 2015 har opplyst at hun var alene om omsorgen til barna.

På denne måten fikk hun utbetalt det aktuelle beløpet i form av overgangsstønad og barnetilsyn, utvidet barnetrygd, småbarnstillegg og bidragsforskudd.

Les også: – «Synsk» kvinne svindlet Nav

Retten kom til at 36-åringen skulle dømmes for trygdebedrageri ved at hun hadde med vilje hadde oppgitt at hun ikke bodde sammen med barnefaren.

Retten kom også at 39-åringen hadde bodd sammen med familien i betydelige deler av den aktuelle perioden og viste blant annet til forklaringer fra vitner og utskrifter fra basestasjoner som viste at telefonene til paret befant seg på samme sted – også på nattetid.

Les også: – Hadde gjeld, hadde hund og valgte å svindle Nav

Samtidig kom retten til at 39-åringen ikke hadde hatt noe medvirkeransvar og at han ikke har bidratt til at kvinnen har gitt positivt uriktige opplysninger.

Dermed ble han frifunnet for medvirkning til bedrageriet.

Kvinnen ble dømt til 358 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på ett år. I tillegg ble hun dømt til å betale 1.096.502 kroner i erstatning til Nav Kontroll.

Les også: Mistet jobben, hadde sur kone og valgte å svindle Nav

Artikkelen ble først publisert av Roganytt / Dagsavisen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden