John Fredriksen selger luksusleilighet for 25 millioner

Dr. Holms på Geilo.
Dr. Holms på Geilo. Foto: Foto: Eiendomsmegler 1 Geilo. / hegnar.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leiligheten er på 271 kvadratmeter og går over to etasjer på Geilo-hotellet Dr. Holms.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen.no): Den nest dyreste fritidsboligen på fjellet til salgs på Finn.no, er reder John Fredriksens luksusleilighet på det eksklusive Geilo-hotellet Dr. Holms. Høyfjellsleiligheten har vært forsøkt solgt i to år uten hell.

Nylig skiftet Fredriksen eiendomsmeglerselskap i håp om å få til et salg. Prisantydningen for luksusleiligheten er satt til 25 millioner kroner.

Bommet på høy prisklasse

- Vi la leiligheten ut i forkant av jul. Det er første gang den er ute hos oss. Vi har hatt to visninger i romjulen og én like over nyttår. Én eller to av dem som var her skal komme på visning igjen i løpet av vinterferien, så skal vi se om vi klarer å lande noe etter hvert, sier Christian Haatuft i EiendomsMegler 1 Geilo til Finansavisen.

- Hva var prisen da den ble lagt ut første gang?

- De gikk ut med «høy prisklasse» uten å nevne hva prisen var. Da traff de ikke. Jeg tror de spurte om noe mer forrige gang, men jeg er ikke sikker, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Jeg ville aldri kjøpt en hytte til 15, 20, 30 mill.

Britisk herregård

Shippingmagnat John Fredriksen Foto: Ints Kalnins / Reuters
Shippingmagnat John Fredriksen Foto: Ints Kalnins / Reuters

Fredriksens leilighet på 271 kvadratmeter går over de to øverste etasjene på Dr. Holms. Haatuft beskriver leiligheten som å komme inn på en britisk herregård. Fredriksens langvarige opphold i London og forhold til britisk stil er tatt med tilbake til det norske høyfjellet.

- Et håndverkerteam ble sendt inn fra England og bygget hele leiligheten over fem måneder. Her er det eksklusivt London-club-preg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - En sjokk-emisjon jeg ikke har sett maken til i Norge

– Kule fester

Hele leiligheten er kul – jeg vil si det er en britisk ikon-leilighet, og finnes ikke makan i Norge, skryter megleren til avisen.

- I toppetasjen på Dr. Holms har Fredriksen-familien feiret jul, nyttår og påskeferier. Det er sikkert masse gode historier i veggene, har vært kule fester og blitt closet store dealer, men du får ringe Fredriksen om historiene, sier Haatuft til Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva karakteriserer salg av det øverste luksussegmentet på fjellet?

- Det er alltid artig å selge øverste luksus. Du treffer selgerne som har tatt den helt ut, og det ligger ofte morsomme historier i alt de har lagt inn i hytter og leiligheter.

Selv om det kan ta tid å selge de dyreste fritidsboligene på fjellet, er Haatuft optimistisk. Han solgte Norges dyreste hyttetun på Geilo i 2014.

Les også: Storebror Kjos: - Da ville jeg ha sittet på en sydhavsøy - som jeg attpåtil hadde eid selv

(Artikkelen er først publisert av hegnar.no)