Ingen drømmegevinst: Monster-kutt på Frogner-villa

Foto: Sem & Johnsen
Foto: Sem & Johnsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Først ble prisen på Frogner-villaen skrudd opp nær 30 prosent. Til ingen nytte. Sem & Johnsen-megler Jan Fredrik Bonde har nå måttet kutte prisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen) Store setningsskader har gjort at kjøperne har slått fra seg planene om drømmebolig i Eckersbergsgaten 18 på Frogner i Oslo, skriver Finansavisen.

Sem & Johnsen-megler Jan Fredrik Bonde har nå måttet kutte prisen fra 47 til 39,5 milioner.

Den profesjonelle eiendomsflipperen, Karl Petter Røyr, har nå slått fra seg ambisjonene om å få 47 millioner for den, fra utsiden, staselige byvillaen.

Eiendommen ble omsatt i juli i fjor for 36,3 millioner kroner da Tor Einar Johansen kjøpte eiendommen av Mr. Hong og hans Hong Holding. Eiendommen ble ifølge avisen lagt i nyopprettede Eckersbergsgaten 18 AS med en bokført verdi på 45 millioner kroner, men der skal det ikke lenger være Johansen som styrer, men Karl Petter Røyr etter at eiendommen var deloppgjør i en større eiendomstransaksjon.

Verdt 60 millioner

Sem & Johnsen-megler Jan Fredrik Bonde er åpen om at de store setningsskadene har skremt bort kjøperne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Årsaken til priskuttet handler om at private er usikre på om kostnadsbildet for renovering knyttet til setningsskader vil holde. De får en magefølelse på at det blir for mye for dem, sier Bonde til Finansavisen.

– I topp stand er eiendommen verdt 60 millioner, og du får gjort veldig mye for 20 millioner, legger han til.

– Det har vært ulike pristilbud inne med ulik grad av renovering. Det handler om 10 til 25 millioner, men det siste handlet om totalrehabilitering inkludert omgjøring til to leiligheter, sier Bonde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dreyer har kjøpt leiligheter for 150 millioner

Knuste vinflaske

De store setningsskadene på eiendommen skal ifølge avisen skyldes at eiendommen ligger på den tidligere søppelfyllingen gamle Frogner Hovedgård. Problemene er ikke unike for denne eiendommen.

Én av naboene er den gamle eiendommen til filmskaperne Wam og Wennerød. Her skal Morten Harket ha vært på visning for mange år siden, hvorpå han skal ha uttrykt følelse av svimmelhet som følge av skjevheter i gulvet også her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harket plasserte en tom vinflaske på gulvet, hvorpå den skjøt fart og knuste mot veggen der gulvet var på det laveste. Harket valgte ikke å kjøpe eiendommen, og han blir neppe mindre svimmel i naboen.

Les også: Så mye koster fritidsboligen på fjellet

– Private tør ikke

– Jeg hadde trodd private ville være interessert, men de tør ikke ta sjansen. Prisen første gang på 47 millioner var det basert på at kostnadene ved renovering ikke ville være så høye slik at setningen ikke fremsto så alvorlig, sier Bonde til Finansavisen.

Han opplyser at han nå har interessenter på 38-millionersnivået.

Les også: – Ser helt herpet ut

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no