Holmsbu Spa & Resort konkurs: «Påfører hotelldriften store tap hvert år»

Holmsbu Spa & Resort,
Holmsbu Spa & Resort, Foto: SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellet har slitt med dårlig lønnsomhet år etter år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Holmsbu Spa & Resort, Nye Holmsbu, Holtnes Drift og Nye Holmsbu Invest har i dag levert begjæring om oppbud til skifteretten.

Det bekrefter styreleder i selskapet, Ingvald Fardal, til E24.

Holmsbu Spa & Resort ble åpnet i 2003 av Estatia, som slo hotellets driftsselskap konkurs i 2009. Eiere av hotellet gikk inn med kapital og startet opp driften på ny i 2009. Hotellet har deretter slitt med dårlig lønnsomhet år etter år, skriver Fardal til E24.

Styrelederen forteller til avisen at det høsten 2016 ble satt inn et nytt styre og nytt lederteam. Det nye lederteamet iverksatte mange tiltak, men har ikke lykkes med å sikre lønnsom drift. Dagens eiere bidro også med ytterligere kapital i 2016, 2017 og 2018.

Les også: - Umulig å få jobb

«Påfører hotelldriften store tap hvert år»

I en pressemelding fra selskapet heter det:
«Avtalen ble signert før hotellet åpnet i 2003 og gir seksjonseierne rett til å disponere alle villaer, sjøboder og hotellrom i hele juni, juli og august måned. Mangel på tilgjengelig kapasitet i denne 3-måneders periode påfører hotelldriften store tap hvert år. I tillegg er det uenighet om hvem som er ansvarlig for investering i nødvendige oppgraderinger og utskiftninger av villaer, sjøboder og hotellrom etter 16 års drift».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Risikerer å måtte betale tilbake 20 mill. i bonus

Forsøk på å få reforhandlet avtalen med seksjonseierne skal ikke ha ført frem og eierne har ikke villet tilføre mer kapital. Ifølge DN skal den største kreditoren i konkursen, DNB, ha over 50 millioner kroner utestående.

(Artikkelen er først publisert av hegnar.no)