Meny

I pengeknipne kommuner er det gjestene som tar regningen

I Øystre Slidre kommune vedtok lokalpolitikerne i 2016 å innføre eiendomsskatt fra og med 2018. De anslo at 80 prosent av inntektene ville komme fra hytteeierne. Foto: NTB Scanpix
I Øystre Slidre kommune vedtok lokalpolitikerne i 2016 å innføre eiendomsskatt fra og med 2018. De anslo at 80 prosent av inntektene ville komme fra hytteeierne. Foto: NTB Scanpix

Stadig flere fattige kommuner sender en regning på 5.000 til 15.000 kroner til hver hytteeier i fjellet. Mange kommuner sørger for at boligeiere slipper billigere unna.

(Finansavisen) Grip vinglasset, legg bena på puffen og sett deg tilbake i lenestolen. Lytt til knitringen fra peisen. Den har beroligende virkning.

Den kan dempe irritasjonen over ekstraregningen du nå får ved å være hytteeier. Kanskje har du fått regningen i årevis, eller kanskje er kravet kommet for første gang. Pengene går uansett samme sted: Til det gjeldstyngede rådhuset nede i bygda.

Så lytt til knitringen fra peisen. Og senk skuldrene. Pengene dine kommer godt med. For mens norske kommuner dro inn 11,2 milliarder kroner i eiendomsskatt i 2015 og 12,3 milliarder i 2016, kan ingenting måle seg med 2017, da det kom inn 13,6 milliarder kroner i kommunekassene gjennom denne skatten. En rekke kommuner innførte eiendomsskatt i 2018, så i fjor ble trolig tallene enda høyere. Disse publiseres av SSB til sommeren.

Forskjellsbehandling

Hytteeiere er blitt en betydelig bidragsyter til skatteinngangen lokalt. 370 kommuner har innført eiendomsskatt. Noen kommuner sender kun regning til eiere av næringsbygg. Andre sender kun til eiere av boliger og fritidseiendom. Men hele 260 kommuner har eiendomsskatt i hele kommunen. Har du hytte i en typisk hyttekommune betaler du sannsynligvis eiendomsskatt. Kun fire kommuner i Norge har innført eiendomsskatt med fritak for fritidsboliger.

Hytte­kommunenes inntekter fra eiendomsskatt (alle tall i mill. kr, gjelder 2017)

 • Fredrikstad: 250857
 • Hvaler: 360095
 • Ringsaker: 111338
 • Trysil: 29038
 • Ringebu: 27124
 • Øyer: 26249
 • Vestre Slidre: 14988
 • Vang: 6068
 • Gol: 22805
 • Hemsedal: 7135
 • Ål: 36968
 • Hol: 64137
 • Nore og Uvdal: 26151
 • Kragerø: 42306
 • Sauherad: 11546
 • Tinn: 72123
 • Hjartdal: 17438
 • Nissedal: 14630
 • Fyresdal: 8534
 • Vinje: 50242
 • Risør: 20822
 • Tvedestrand: 11984
 • Lillesand: 15118

Kilde: SSB

Hvis eiendomsskatteloven er en peis, så er eiendomsskatten bålet. Og det er lokalpolitikerne gjennom kommunestyret som fyrer opp.

De vedtar satser og praksis sammen med kommunebudsjettet hvert år. Eiendomsskatten skal være minst 2 promille og ikke mer enn 7 promille av taksten, et nivå Regjeringen nå vil gjøre noe med. Men det er ikke satsen som skaper mest strid. Konfliktene oppstår ved taksering.

Det viktigste konfliktområdet rundt omkring i kommunene er forskjellsbehandling mellom eiere av boliger og fritidsboliger.

Finansavisen har sett på hvor mye hytteeiere typisk må ut med for en hytte i to kommuner som av Norges Hytteforbund er blitt utpekt som verstinger. Krødsherad kommune innførte i 2017 eiendomsskatt med en sats på 2 promille. På Norefjell plukket vi ut fem eiendommer som ligger ute til salgs og sjekket hva de nye eierne må betale i eiendomsskatt, i henhold til kommunens skattelister. Eiendommene er pålagt en skatt på mellom 3.400 og 10.600 kroner årlig.

På Kvitfjell, i Ringebu kommune, er nivået i samme gate. Satsen er 3,7 promille. På fem eiendommer fra Finn.no fant vi at ny eier må belage seg på en eiendomsskatt på mellom 2.775 og 13.677 kroner.

Les også: Storebror Kjos: - Selg, nå gjelder det å komme seg ut

– Forbausende lite klager

Det har vært sterk motstand ved innføringen av eiendomsskatt flere steder. Er stormen stilnet?

Ordfører Gustav Kalager i Krødsherad kommune forteller at han sitter og titter opp mot Norefjell. Det han ser er et vakkert vinterlandskap med blå himmel. Kom deg til fjells, oppfordrer Kalager.

– Jeg opplever at vi har hatt forbausende lite klager. Vi har jo også lagt oss på et lavt nivå, med bare to promille, sier Kalager til Finansavisen.

– Likevel er Krødsherad utpekt som versting-kommune av Norges Hytteforbund, på grunn av forskjellsbehandlingen mellom fastboende og hytteeiere?

– Vi mener at vi behandler folk likt med bakgrunn i eiendomsskatteloven. Eiendom på Norefjell er ettertraktet og har høy pris. I bygda er det et veldig beskjedent boligmarked, det er ingen stor etterspørsel etter nye boliger i vår kommune. Da vil skatten bli ulik. Vi mener også at takstgrunnlaget er rettferdig, sier ordføreren.

– Jeg hadde nesten forventet mer blest og klager. Når vi ikke har fått det så kan det tyde på at vi har lagt oss på et nivå som folk oppfatter som akseptabelt.

Les også: – Oslo kommer til å være et problemområde

Bråk ga resultater

– Selv om motstanden har stilnet noe, er det fortsatt et ran, sier hytteeier Bård Hopen.

Han gikk hardt ut i Finansavisen før innføringen i 2016. Han tror det hadde vært enda verre uten alle protestene, motstanden i Oslo og Drammen og en rekke avisoppslag om urimelig eiendomsskatt for fritidsboliger.

– Vi greide å lage mye bråk. Jeg tror det har vært medvirkende til at regjeringen har satt ned den høyeste lovlige satsen fra 7 til 5 promille. Og dersom jeg har oppfattet informasjonen fra den nye regjeringsplattformen riktig skal maks eiendomsavgift ytterligere ned til 4 promille. Det er positivt, sier Hopen.

– Medietrykket har også ført til at kommuner har holdt satsen lavere enn det de planla. Vi fikk signaler om at Krødsherad ønsket å justere opp satsen til den det høyeste nivået på sikt. I stedet har de holdt satsen fast på 2 promille.

Han avviser at det er blitt skatteharmoni i fjellet.

– Det er fortsatt feil at hytteeiere skal betale vesentlig mer enn fastboende gjennom en skatt som går til kommunens innbyggere. Det er fortsatt et ran mot oss som har fritidseiendom, sier han.

For Krødsherad utgjør eiendomsskatten en inntekt på 12 millioner kroner. Det totale budsjettet i kommunen er på et par hundre millioner kroner.

Les også: Trump lar seg ikke stoppe - vil holde tale om rikets tilstand

(Saken fortsetter under)

Finansminister Siv Jensen (Frp) vil dempe eiendomsskatten. Det vil trolig gi større utslag for boligeiere enn hytteeiere. Foto: Berit Roald/NTB Sanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) vil dempe eiendomsskatten. Det vil trolig gi større utslag for boligeiere enn hytteeiere. Foto: Berit Roald/NTB Sanpix

Jakter de som misbruker loven

2018 var det første året hytteeiere på Beitostølen måtte betale eiendomsskatt.

Det skjedde etter et vedtak i Øystre Slidre kommune høsten 2016, der et knapt flertall stemte for å innføre en eiendomsskatt på 2 promille. Høyre og Frp stemte mot eiendomsskatten, mens Senterpartiet var delt i to. Arbeidetpartiet sto samlet for.

Det ble den gangen anslått av kommunepolitkerne at skatten ville gi 20 millioner kroner i årlige inntekter og at hele 80 prosent av dette ville komme fra fritidsboliger.

Styremedlem Trond G. Hagen i Norges Hytteforbund (NHF) ble forundret over hvordan innføringen av eiendomsskatt rammet hytteeiere på Kvitfjell, hvor han selv har hytte. Det ledet til et større engasjement for å se på hvordan norske kommuner håndterer takstgrunnlaget ved utskrivelse av eiendomsskatt.

For 2017 ble kommuner med flere enn 1.000 fritidsboliger undersøkt, 132 i tallet. Undersøkelsen ble videreført i 2018, for å granske de kommunene som innførte eller retakserte sine boliger i 2017 eller i fjor.

(Saken fortsetter under)

KVITFJELL 1: Stor og flott hytte fra 2012 i Bjønnlitjønnvegen 51 i Kvitfjell Vest. Prisantydningen er 12,4 millioner kroner. Eiendomsskatten til Ringebu er på 13.677 kroner. Faksimile: Finn.no

Alle kommuner offentliggjør en eiendomsskatteliste hvert år. Her skal taksten for den enkelte eiendommen fremgå. Hagen har fått tak i eiendomsskattelisten for alle kommuner som enten har innført eller retaksert i det siste.

Deretter har han sammenlignet takstgrunnlaget med faktiske omsetninger, både på boliger og hytter, for å finne ut om kommunen forskjellsbehandler eierne av fritidsboliger. 16.000 omsetninger ble brukt som grunnlag for undersøkelsen.

– Norges Hytteforbund tar ikke stilling til om kommunen har valgt høy eller lav sats, så lenge den er innenfor loven. Vi vil følge opp hvordan lovverket er brukt. Vi er ute etter å finne de som misbruker loven.

– Som et eksempel utskriver Trysil kommune eiendomsskatt med en høy promille. Men kommunen bruker takster som er satt for lenge siden. Derimot finner vi en rekke typiske hyttekommuner som klart driver forskjellsbehandling mellom boligeiere og hytteeiere.

Les også: Kjøpte Sørlandets dyreste leilighet

– Rammer skatteobjektene

Hagen peker på Eiendomsskatteloven paragraf 8 A-2 der det fremgår at det skal være lik skattetakst for objekter med lik verdi.

Av de kommunene Hagen har gått gjennom er det 40 prosent som forskjellsbehandler på en slik måte at boligeiere slipper billigere unna enn hytteeiere. Fire av ti setter altså et høyere taktsgrunnlag på fritidsbolig, slik at det ikke blir likhet mellom en boligeier og hytteeiere. Mange kommuner tolker loven på en slik måte at det blir forskjellsbehandling.

– Noen kommuner er ubevisst på sin forskjellsbehandling. Men i mange kommuner ser vi at det er politisk bevisst. Etter NHFs syn misbruker de rett og slett loven. De rammer skatteobjektene til folk som ikke er innbyggere i kommunen hardere enn de som bor i kommunen og har stemmerett, sier Hagen.

I år er det kommunevalg, men hvis du mener du har fått en urimelig høy eiendomsskatt på fritidseiendom er det lite du kan gjøre. Legg på en vedkubbe til og lytt til knitringen fra peisen.

Les også: Norges rikeste nabolag

Forskjellsbehandling i sør

Den siste undersøkelsen Hagen har gjort gjelder for skatteåret 2018 og basert på denne utroper han følgende kommuner til verstinger: Balsfjord, Flå i Buskerud, Gran i Oppland, Hjelmeland i Rogaland, Krødsherad (Norefjell), Levanger, Lindesnes og Tvedestrand og Sarpsborg.

– Nær alle kommunene langs sørlandskysten forskjellsbehandler. De har rett og slett bare valgt å gjøre det sånn. Kristiansand, Tvedestrand og Lillesand for eksempel. På østsiden kan jeg nevne Sarpsborg og Halden.

– I Tvedestrand valgte en hytteeier å selge sin hytte i frustrasjon over høy eiendomsskatt. Totalkostnaden pr. døgn ved å eie eiendommen ble rett og slett for høy. Også i Sarpsborg opplever hytteeiere at det er blitt for dyrt å eie hytte, særlig hvis du også legger til kommunale avgifter.

(Saken fortsetter under)

NOREFJELL 1: Stor og romslig hytte emd adresse Sollistua, som ligger ute til salgs for 8,5 millioner kroner. Eiendomsskatt på 7.088 kroner for 2018. Faksimile: Finn.no

Eiendomsskatt på fritidsbolig har aldri vært prøvd i retten, men Hagen har startet nedtellingen.

– Ingen vel- eller hytteforeninger har foreløpig gått til søksmål. Derfor kan vi heller ikke si at kommunene driver ulovlig. Det koster dyrt å anlegge et slikt søksmål, men vi regner med at det vil komme opp saker for domstolene i løpet av de nærmeste årene, sier han.

Les også: Solgte Grünerløkkas dyreste leilighet

Merker få følger av skattebetaling

Det som provoserer hytteeiere, er selvsagt at pengene ikke går til bedre veier og løypekjøring.

– Eiendom gir deg visse rettigheter i kommunen. Men de to største utgiftspostene i en kommune er skole og helse. Nesten ingen hytteeiere har behov eller benytter seg av disse to kommunale oppgavene, sier Hagen.

Finansminister Siv Jensen vil høy, lokal eiendomsskatt til livs. Regjeringen har fra før foreslått å redusere maksimal eiendomsskattesats for bolig- og fritidseiendom fra 7 til 5 promille med virkning fra og med 2020. Nå kan det blir ytterligere kutt, til 4 promille. Regjeringen vil også gjøre endringer i eiendomsskattegrunnlaget, som for eksempel at det skal bli obligatorisk for kommunene å bruke SSBs boligverdier når de skal beregne eiendomsskattegrunnlaget for bolig. Og ikke kommunens egne takster. Hvordan dette vil slå ut for hytteeiere er usikkert.

Leder Rolf A. Hauge i Fredrikstad Hytteforening har gått ut i Fredriksstad Blad og advart mot at endringene kan slå galt ut for hytteeiere.

For svært mange boligeiere er ligningsverdien lavere enn eiendomsskattetakstene. Disse vil få lavere skatt med Siv Jensens plan. Men det finnes ikke tilsvarende formuesverdier for hytter. Endringer i systemet slik regjeringen legger opp til kan innebære at Fredrikstad kommune må retaksere 4.700 fritidseiendommer, noe kommunen bekrefter. Med det resultat at regningen blir høyere, ifølge den lokale hyttegeneralen.

Siste ord er ikke sagt. Legg på mer ved i peisen!

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 19. januar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:42 Verdensmester Holund legger opp etter Beijing-OL09:36 Krever forlenget varetekt for A$AP Rocky i Sverige09:28 Zlatan om MLS-nivået: – Jeg er en Ferrari blant Fiater09:00 Børsoppgang i Japan08:59 Mann med vingedrakt funnet død08:40 Pelsdyrbonde saksøker Mat- og landbruksdepartementet08:40 Korallrev-tilsynet i Australia krever strakstiltak08:15 Tollkrig førte til smell for Elkem08:08 Iran hevder USA kan ha skutt ned egen drone07:52 Alan Walker tjente 26 millioner i fjor07:45 Mange skadd da to biler kjørte inn i folkemengde i England07:37 Mann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul07:20 Seks drept av bombe ved Kabul-universitet07:02 Suzann Pettersen klarte ikke cuten06:40 Brannvesenet har kontroll på brann i Stjørdal06:34 Ny høydevri for norske landslagsløpere i langrenn06:00 Resultatene fra LOs sommerpatrulje er klare: Fire av ti bedrifter bryter loven06:00 Netanyahu blir Israels lengstsittende statsminister05:50 Dette skjer i dag05:33 Flere skadd i gasseksplosjon i Christchurch05:30 Dette skjedde i natt05:19 Japanske medier: Politiet mistenker at mordbrann var planlagt05:15 Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag04:37 Hærverk ved 9.000 år gamle helleristninger i Tysfjord04:32 Trump nominerer sønn av tidligere høyesterettsdommer som arbeidsminister04:20 Dårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43 Ap krever mer midler til helseteknologi03:21 Stavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02 Salvini toner ned rykter om regjeringskrise02:29 Flertallet vil ha gratis skolemat01:27 Dansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14 Frp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10 Bjørn skutt i Selbu00:04 Ulrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49 Sverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44 Sterkt kvartal for Microsoft23:38 Brann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00 Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57 Meteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52 Sterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17 Tysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06 Trump: – USA har skutt ned iransk drone22:03 Krabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38 Iran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43 Fant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39 Advokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29 Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03 Trump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27 Slik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10 Overraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59 Revy om norske politikere skaper reaksjoner18:56 Dommer nekter Epstein kausjon18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres
Siste nytt
09:42SportVerdensmester Holund legger opp etter Beijing-OL09:36NorgeKrever forlenget varetekt for A$AP Rocky i Sverige09:28SportZlatan om MLS-nivået: – Jeg er en Ferrari blant Fiater09:00VerdenBørsoppgang i Japan08:59NorgeMann med vingedrakt funnet død08:40NorgePelsdyrbonde saksøker Mat- og landbruksdepartementet08:40VerdenKorallrev-tilsynet i Australia krever strakstiltak08:15NorgeTollkrig førte til smell for Elkem08:08VerdenIran hevder USA kan ha skutt ned egen drone07:52NorgeAlan Walker tjente 26 millioner i fjor07:45VerdenMange skadd da to biler kjørte inn i folkemengde i England07:37VerdenMann tente på seg selv utenfor ambassade i Seoul07:20VerdenSeks drept av bombe ved Kabul-universitet07:02SportSuzann Pettersen klarte ikke cuten06:40NorgeBrannvesenet har kontroll på brann i Stjørdal06:34SportNy høydevri for norske landslagsløpere i langrenn06:00NorgeResultatene fra LOs sommerpatrulje er klare: Fire av ti bedrifter bryter loven06:00VerdenNetanyahu blir Israels lengstsittende statsminister05:50NorgeDette skjer i dag05:33VerdenFlere skadd i gasseksplosjon i Christchurch05:30NorgeDette skjedde i natt05:19VerdenJapanske medier: Politiet mistenker at mordbrann var planlagt05:15NorgeKronprins Haakon fyller 46 år lørdag04:37NorgeHærverk ved 9.000 år gamle helleristninger i Tysfjord04:32VerdenTrump nominerer sønn av tidligere høyesterettsdommer som arbeidsminister04:20NorgeDårlig oppførsel på byen blir dyrere03:43NorgeAp krever mer midler til helseteknologi03:21NorgeStavanger Frp reagerer på muslimsk råds forespørsel03:02VerdenSalvini toner ned rykter om regjeringskrise02:29NorgeFlertallet vil ha gratis skolemat01:27VerdenDansk studie: Over ni av ti døde havhester svelget plast01:14NorgeFrp og Ap i strid om innvandringsforskningen00:10NorgeBjørn skutt i Selbu00:04NorgeUlrikstunnelen i Bergen fortsatt sikret med brannfarlig skum23:49VerdenSverige og Norge blant landene med flest narkorelaterte dødsfall i Europa23:44VerdenSterkt kvartal for Microsoft23:38SportBrann fikk europaligadrømmen knust av Shamrock Rovers: – Veldig trist23:00NorgeLeteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag22:57VerdenMeteorologer: Varmeste juni målt på kloden noensinne22:52SportSterkt Molde-lag nærmest tap på Island tross 7-1-seier i første oppgjør22:17VerdenTysk politi sier de har forhindret et mulig terrorangrep22:06VerdenTrump: – USA har skutt ned iransk drone22:03NorgeKrabbetyver herjer i Telemark – stjeler både fangst og utstyr21:38VerdenIran ber Europa styrke innsatsen for å redde atomavtalen20:43VerdenFant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39NorgeAdvokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29NorgeMann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03VerdenTrump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27NorgeSlik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10VerdenOverraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59KulturRevy om norske politikere skaper reaksjoner18:56VerdenDommer nekter Epstein kausjon18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres
Populært