Over 11.000 fratatt Nav-støtte i fjor

Nav-direktør Sigrun Vågeng mener at tallene fra 2018 viser at det fungerer å sette krav til folk som mottar stønad fra Nav. Over 11.000 personer ble fratatt stønad i fjor.
Nav-direktør Sigrun Vågeng mener at tallene fra 2018 viser at det fungerer å sette krav til folk som mottar stønad fra Nav. Over 11.000 personer ble fratatt stønad i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 11.400 personer ble fratatt sin støtte fra Nav i 2018. Av disse mistet 2.300 personer dagpengene fordi de nektet å delta på tiltak eller møter med Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statistikken fra Nav viser også at hele 8.500 personer fikk stopp i sin dagpengeutbetaling fordi de selv sa opp jobben uten det Nav regner som rimelig grunn, skriver Dagbladet.

800 personer fikk trekk i sine arbeidsavklaringspenger, mens 600 personer nektet å motta tilbud om arbeid og dermed mistet stønaden.

Les også: Høyesterett lar NAV overprøve sykemelding

Å nekte å søke jobb eller ta imot tilbud om jobb (uansett hvor i landet), nekte å delta i tiltak eller slutter i tiltak, samt å ikke møte opp til møter med Nav, fører til stopp i dagpenger i tolv uker eller trekk i stønaden.

– Statistikken viser at det fungerer å sette krav til folk som mottar stønad. Mennesker trenger aktivitet, vi trenger et fellesskap og vi trenger å bli sett, sier Nav-sjef Sigrun Vågeng til avisen.

Les også: Advokat om strengere Nav-regler: – Det regjeringen har gjort er helt hårreisende