Regjeringen vil fjerne NRK-lisensen

Den nye flertallsregjeringen ønsker å fjerne NRK-lisensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Den nye flertallsregjeringen ønsker å fjerne NRK-lisensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NRK-lisensen skal bort og all mediestøtte samles i én ordning. Det er planen til den nye flertallsregjeringen med Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre, Frp, Venstre og KrF ønsker å fjerne dagens lisens for å gjøre NRKs finansieringsmodell mer fremtidsrettet. Samtidig skal all mediestøtte samles i én ordning.

«NRK er en viktig fellesinstitusjon i Norge og skal sikres stabil og god finansiering. Regjeringen legger verdiene i NRK-plakaten til grunn for sitt arbeid», heter det blant annet i regjeringserklæringen.

Det betyr at regjeringen blant annet vil jobbe for at NRK først og fremst skal være et ikke-kommersielt allmennkringkastingstilbud som ikke skal svekke inntektene til kommersielle aktører i kringkastingsmarkedet.

Samtidig heter det i erklæringen at muligheten for alternative og reklamefinansierte allmennkringkastingstilbud skal opprettholdes.

Aktuelt: NRK viste eldre kvinne som døde

«Regjeringen vil ha en mediestøtte som er forutsigbar, ubyråkratisk og med størst mulig avstand til politiske myndigheter», heter det videre i dokumentet. Mediestøtteordningen skal føres videre og moderniseres og momsfritak for nettaviser innføres.

Regjeringen vil også jobbe for at internasjonale aktører som opererer i Norge må forholde seg til norske konkurransevilkår.

Aktuelt: Klagestorm mot NRK etter nedleggelse av naturprogrammer

Personvernpolicy