Meny

Solvik-Olsen starter flyskole i USA

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal lede etableringen av flyskolen OSM Aviation Academy i Fort Lauderdale i Florida i USA. Han ble rekruttert av selskapets administrerende direktør Espen Høiby. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skal lede etableringen av flyskolen OSM Aviation Academy i USA.

Solvik-Olsen sier at tilbudet om jobben «føles litt for godt til å være sant», skriver E24.

– Jeg hadde jo virkelig ingen planer for hva jeg skulle gjøre da vi flyttet hit, sier Solvik-Olsen til nettstedet.

Les også: Visumkrøll for Solvik-Olsen – slipper ikke inn i USA

Han flyttet til USA med familien i høst fordi hans kone skal jobbe på et barnesykehus i Alabama i en periode. Solvik-Olsen er fortsatt andre nestleder i Frp. Nå skal han samtidig lede etableringen av flyskolen fra OSM Aviations USA-kontor i Fort Lauderdale i Florida.

Han ble rekruttert til jobben av administrerende direktør og tidligere SAS-pilot Espen Høiby.

– Det var litt tilfeldig at vi kom i kontakt. Vi satser på vår virksomhet i USA, og vi så dette som en god mulighet, og han har jo bred erfaring fra samferdselsfeltet, sier Høiby.

OSM Aviation har bygd opp en omfattende bemanningsvirksomhet i luftfarten siden etableringen i 2011. Selskapet leier ut piloter og kabinpersonell til en rekke flyselskaper. Nå satser selskapet på å trene opp sine piloter selv. Selskapet har allerede etablert en flyskole i Arendal.

Bakgrunn: Solberg: Solvik-Olsens avgang et stort tap

Privatøkonomi
Populært