Regjeringen vil skjerpe Airbnb-regler

Regjeringen har foreslått nye regler med mål om å stanse boligeiere som bruker utleieportalen Airbnb til å drive hotellvirksomhet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Regjeringen har foreslått nye regler med mål om å stanse boligeiere som bruker utleieportalen Airbnb til å drive hotellvirksomhet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har foreslått nye regler med mål om å stanse boligeiere som bruker utleieportalen Airbnb til å drive hotellvirksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) forteller Dagens Næringsliv at det ikke er noe galt med at boligeiere skal kunne leie ut leiligheten sin og tjene ekstra penger.

– Problemet er at mange kjøper opp masse leiligheter og i realiteten driver hotellvirksomhet. Dette har skapt store problemer flere steder i de store byene, og det er dette vi vil til livs. Vi er opptatt av å legge til rette for gode og stabile bomiljøer, sier Mæland.

Hun ønsker å ha begrensninger på korttidsutleie, noe flere europeiske storbyer har innført.

Samlede inntekter fra Airbnb-utleie i Norge var i fjor på 1,6 milliarder kroner. Inntektene ventes å øke med 50 prosent til 2,4 milliarder kroner i år, ifølge beregninger analyseselskapet Capia har gjort for NHO Reiseliv.

Les også:

Israel truer Airbnb med søksmål og høye skatter

43.000 drømmer om å overnatte på denne lille hytta

Airbnb får smekk over fingrene fra EU

Airbnb skal oppgi leieinntekter til myndighetene i Danmark

Vil at Airbnb og andre deleplattformer skal rapportere til Skatteetaten