Kronprinsparet fikk 7,5 millioner kroner i gaver

Kronprins Haakon. Her sammen med prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.
Kronprins Haakon. Her sammen med prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprinsparets Fond fikk rekordhøye 7,5 millioner kroner i gaver og bidrag i fjor, og gikk med nærmere 1,8 millioner kroner i overskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette viser fondets regnskap for 2017.

Ifølge Kapital sto danske Egmont Fonden for det største enkeltbidraget, som var på 4,75 millioner kroner. DNB var nest mest gavmilde, og spyttet inn 1,3 millioner kroner. Øvrige bidragsytere var Telia, Skanska, Stormberg og Selvaag Gruppen.

Fondet mottok også mindre beløp fra foredragsvirksomhet og royalties fra boksalg, men ingen gaver fra privatpersoner i perioden. 5,9 millioner kroner ble i fjor overført til fire prosjekter fondet støtter, en nedgang fra 6,9 millioner kroner i rekordåret 2016, skriver Kapital.

Les også: Kronprinsparet har kjøpt seg inn i sørlandshytte

Resultatet ble løftet av en verdiøkning på de finansielle investeringene, som primært består av verdipapirfond forvaltet av KLP. Ifølge Kapital har Kronprinsparets Fond over 20 millioner plassert i verdipapirer og nesten fire millioner i banken. Dette inkluderer fondets grunnkapital på ti millioner kroner, som igjen stammer fra pengegaver kronprinsparet har mottatt i forbindelse med bryllup og bryllupsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

“Den økonomiske prosjektstøtten varierer fra år til år, avhengig av samarbeidsprosjekter og deres behov. I tillegg til økonomisk støtte bistår sekretariatet og fondets næringslivspartnere prosjektene med sin kompetanse”, skriver fungerende daglig leder Tonje G. Apeland i en epost til Kapital.

De fire prosjektene Kronprinsparets Fond støttet i fjor er et anti­mobbeprosjekt i skolen, kalt Trivselsleder, ungdomslæringstilbudet Ung Invest AIB, ungdomsorganisasjonen Vibro og skoleprogrammet Lærervikaren.

Les også: Kronprinsen: Viktig med kritisk, åpen og sannhetssøkende journalistikk

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no