Kraftanalytiker tror strømprisen stiger – igjen

Kraftanalytiker Ole Tom Djupskås tror strømprisen vil fortsette å stige og ligge på rundt 50 øre per kilowattime ut året. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kraftanalytiker Ole Tom Djupskås tror strømprisen vil fortsette å stige og ligge på rundt 50 øre per kilowattime ut året. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Strømprisen har steget kraftig de siste ukene, og vil fortsette å stige, ifølge kraftanalytiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå får vi en ny kuldebølge fra og med helgen, og det er grunnen til at strømprisen har steget i det siste, sier analytiker Ole Tom Djupskås i analysebyrået Thomson Reuters til Dagens Næringsliv.

Han forklarer at svært mye nedbør i september gjorde at hydrobalansen gikk fra å være kraftig i minus til å bli mer normal. Hydrobalansen er summen av vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng.

Tall fra NordPool som DN refererer til, viser at strømprisen den siste uken har ligget på rundt 45 øre per kilowattime. Djupskås tror strømprisen vil fortsette å stige fremover og at den vil ligge på rundt 50 øre ut året.

– Det henger sammen med at det blir tørt fremover. Vi hadde ganske bra med tilsig sist helg, men nå blir det knusktørt fremover, sier han, men tilføyer at alt kan skje.

Les også: Nye rekorder for energi- og klimatiltak i norske boliger

Høye strømpriser løfter konsumprisen opp 3,1 prosent

Dyrt kull gir høye strømpriser tross masse regn

Personvernpolicy