Krf-nestledere og Ap-representanter med forslag mot bompenger

Både KrF og Ap har forslag inn om å fjerne bommer, men de vil fremdeles at bilistene skal betale avgift. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Både KrF og Ap har forslag inn om å fjerne bommer, men de vil fremdeles at bilistene skal betale avgift. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Både Arbeiderpartiet og KrF fremmer forslag for å utrede alternative løsninger til bomstasjoner og redusere kostnader til bompengeordninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv skriver at Arbeiderpartiet og KrF vil pålegge regjeringen å utrede og helst fjerne betaling i veibommer, men at det ikke er snakk om å fjerne betalingen for kjørende helt.

Begge partier mener imidlertid det er penger å spare i administrasjon og innkreving om bominnkrevingspunktene erstattes med overvåkning via satellittposisjonering (GPS). Tanken er at bilistene betaler basert på hvor langt de har kjørt, ikke hvor de passerer.

KrF-nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, samt Hans Fredrik Grøvan og Tore Storehaug står bak KrFs forslag, der det understrekes at det er viktig at bompengeordninger er rettferdige.

Ap-politikerne argumenterer også med at dagens bomavgiftssystem er for lite knyttet til faktisk bruk og belastning av veinettet.

Les også: Nå må også elbilistene betale bompenger i Hordaland

Slik blir det nye bomsystemet i Oslo og Akershus fra 2019

Dale: – Uaktuelt å bestemme bompenger

Hvorfor er det store prisforskjeller mellom bomstasjoner i Norge

Personvernpolicy