Meny

Krf-nestledere og Ap-representanter med forslag mot bompenger

Både KrF og Ap har forslag inn om å fjerne bommer, men de vil fremdeles at bilistene skal betale avgift. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Både Arbeiderpartiet og KrF fremmer forslag for å utrede alternative løsninger til bomstasjoner og redusere kostnader til bompengeordninger.

Dagens Næringsliv skriver at Arbeiderpartiet og KrF vil pålegge regjeringen å utrede og helst fjerne betaling i veibommer, men at det ikke er snakk om å fjerne betalingen for kjørende helt.

Begge partier mener imidlertid det er penger å spare i administrasjon og innkreving om bominnkrevingspunktene erstattes med overvåkning via satellittposisjonering (GPS). Tanken er at bilistene betaler basert på hvor langt de har kjørt, ikke hvor de passerer.

KrF-nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, samt Hans Fredrik Grøvan og Tore Storehaug står bak KrFs forslag, der det understrekes at det er viktig at bompengeordninger er rettferdige.

Ap-politikerne argumenterer også med at dagens bomavgiftssystem er for lite knyttet til faktisk bruk og belastning av veinettet.

Les også: Nå må også elbilistene betale bompenger i Hordaland

Slik blir det nye bomsystemet i Oslo og Akershus fra 2019

Dale: – Uaktuelt å bestemme bompenger

Hvorfor er det store prisforskjeller mellom bomstasjoner i Norge

Privatøkonomi
Motor
Populært