Les tipsene for å få billigere bilforsikring

Nå er det bonuskrig på bilforsikringer og her er tipsene som gir deg best og billigst bilforsikring.

Nytt system for bilbonus

Nå har flere store selskaper, som If og Storebrand, gjort om på bonussystemet, slik at det nesten alltid lønner seg å la forsikringsselskapet ta regningen, for du taper så lite bonus.

Eksempel: Om du bulker og det er din skyld kan du velge å ta det på kaskoen. Har du 70 % bonus og bruker forsikringen, faller bonusen med 30 prosentpoeng. Hvis du derimot flytter forsikringen over til et selskap som kun lar deg miste 10 prosent bonus, blir tapet svært begrenset. I tillegg kan du senere velge å flytte forsikringen til et selskap som gir deg enda bedre pris.

Få et uforpliktende tilbud på bilforsikring

Andre tips for å senke prisen på bilforsikring

1. Sjekk pris hvert år!

Du bør sjekke pris på bilforsikringen din en gang i året. Gjør det samtidig med at du sjekker pris for alle dine forsikringer.

2. Trenger du fullkasko?

Hvis bilen din har lav verdi, kan du sløyfe fullkasko og heller nøye deg med bare ansvarsforsikringen, eventuelt delkasko.

3. Bytt forsikring på ”riktig” tidspunkt

Normalt tar det 12 måneder før bonusen økes. Men bytter du forsikringsselskap, vil bonusen økes umiddelbart. Merk at det må gå minst seks måneder før du bytter selskap.

4. Skadeforebyggende tiltak.

Har du bygget garasje som bilen står i eller montert startsperre? Gi beskjed til forsikringsselskapet.

5. Trenger du leiebil?

Sjekk hvor mye prisen synker hvis du tar bort dekning for leiebil.

Få et uforpliktende tilbud på bilforsikring

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.