Jensen: Hytteavtale kan gi habilitetsskvis

Finansminister Siv Jensen sier hun vurderte hytteavtalen hun har med Johan H. Andresen grundig før hun signerte den. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen sier hun vurderte hytteavtalen hun har med Johan H. Andresen grundig før hun signerte den. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) vedgår at hun kan havne i en habilitetsskvis etter hytteavtalen med milliardær Johan H. Andresen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jensen sier til E24 at hun vurderte hytteavtalen grundig før hun skrev under på den ti år lange leiekontrakten med Andersen, som er leder av Etikkrådet som er underlagt Norges Bank og Finansdepartementet.

– Hovedspørsmålet her er fremtidig habilitet; da jeg inngikk avtalen, hadde jeg ikke noe forhold til ham i det hele tatt. Men nå som jeg leier av han, så vil mine alarmklokker ringe med en gang, dersom det kommer opp saker som angår ham, sier Jensen til nettavisen.

Finansministeren betaler 40.000 kroner i året for leie Andersens hytte, som ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden