Meny

Siv Jensen leier hytte av Andresen for 40.000 i året

Ifølge finansminister Siv Jensen var det Johan H. Andresen som fastsatte prisen hun betaler for å leie hytta i Oslofjorden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) betaler 40.000 kroner i året for å leie en hytte av milliardær Johan H. Andresen i Oslofjorden.

Kapital har tidligere skrevet om leieforholdet. Nå får Dagens Næringsliv bekreftet at Jensen har inngått en ti år lang leiekontrakt, og at leiesummen er 40.000 kroner i året.

Hytta ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum. Den har innlagt vann og toalett, men skal være svært enkel og ifølge Andresen «kondemnabel» før Jensen innledet leieforholdet og selv gjorde restaureringsarbeider.

Eiendomsmekler Marius Berger i Eie sier til DN at 40.000 kroner i året er «veldig billig» og viser til at hytter i Oslofjorden med enkel standard kan leies ut for 10.000 kroner per uke.

Les også: Nordmenn vil ikke dele hytta med andre

Brennhete Geilo-hytter

Johan H. Andresen Foto: NTB scanpix

Leder av Etikkrådet

Jensen sier at det er utleier som har fastsatt prisen, og hun uttrykker utover det tilfredshet over å ha fått muligheten til å leie hytta. Hun peker på at den ikke var beboelig før hun overtok og at den ikke kan brukes hele året.

Johan H. Andresen ble av Jensen i 2014 oppnevnt som leder av Etikkrådet, som rådgir regjeringen i spørsmålet om investeringer i oljefondet. Jensen avviser at dette skulle være problematisk.

– Vi hadde ingen relasjon forut for dette, sier hun.

Les også: Slik ser en hytte som er laget av sjokolade ut

Rekordmange har realisert bobil-drømmen i sommer

Blytung Tjøme-hytte - kutter prisen for fjerde gang

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært