Siv Jensen leier hytte av Andresen for 40.000 i året

Ifølge finansminister Siv Jensen var det Johan H. Andresen som fastsatte prisen hun betaler for å leie hytta i Oslofjorden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ifølge finansminister Siv Jensen var det Johan H. Andresen som fastsatte prisen hun betaler for å leie hytta i Oslofjorden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansminister Siv Jensen (Frp) betaler 40.000 kroner i året for å leie en hytte av milliardær Johan H. Andresen i Oslofjorden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kapital har tidligere skrevet om leieforholdet. Nå får Dagens Næringsliv bekreftet at Jensen har inngått en ti år lang leiekontrakt, og at leiesummen er 40.000 kroner i året.

Hytta ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Bærum. Den har innlagt vann og toalett, men skal være svært enkel og ifølge Andresen «kondemnabel» før Jensen innledet leieforholdet og selv gjorde restaureringsarbeider.

Eiendomsmekler Marius Berger i Eie sier til DN at 40.000 kroner i året er «veldig billig» og viser til at hytter i Oslofjorden med enkel standard kan leies ut for 10.000 kroner per uke.

Les også: Nordmenn vil ikke dele hytta med andre

Brennhete Geilo-hytter

Johan H. Andresen Foto: NTB scanpix
Johan H. Andresen Foto: NTB scanpix

Leder av Etikkrådet

Jensen sier at det er utleier som har fastsatt prisen, og hun uttrykker utover det tilfredshet over å ha fått muligheten til å leie hytta. Hun peker på at den ikke var beboelig før hun overtok og at den ikke kan brukes hele året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johan H. Andresen ble av Jensen i 2014 oppnevnt som leder av Etikkrådet, som rådgir regjeringen i spørsmålet om investeringer i oljefondet. Jensen avviser at dette skulle være problematisk.

– Vi hadde ingen relasjon forut for dette, sier hun.

Les også: Slik ser en hytte som er laget av sjokolade ut

Rekordmange har realisert bobil-drømmen i sommer

Blytung Tjøme-hytte - kutter prisen for fjerde gang