Meglersjef spår boligpriskorreksjon

Terje Buraas under presentasjonen av boligstatistikken for desember 2012 og prognoser for 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Terje Buraas under presentasjonen av boligstatistikken for desember 2012 og prognoser for 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Får prisene seg en knekk?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen legger Eiendom Norge frem sin boligprisstatistikk for september.

Normalen er prisfall i denne måneden, men meglersjefer spår et sterkere fall enn vanlig i år - drevet av hovedstaden.

Blant dem er Terje Buraas i DNB Eiendom.

– Dette skyldes i hovedsak sterk prisutvikling på våren og sommeren, og da er det ofte vanlig at det kommer en korreksjon i markedet, sier han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.

Les også: Spår attraktivt eiendomsmarked

- Mye å velge i

I september i fjor falt boligprisene 1,6 prosent, 0,5 prosent sesongjustert. Buraas venter seg omtrent det samme nå - eller kanskje noe lavere.

– Det er flere nå som selger under prisantydning enn i sommer, noe som er ganske normalt for sesongen, påpeker DNB Eiendom-sjefen.

Buraas tegner bildet av et marked med høy omsetning og et meget godt tilsig av boliger som blir lagt ut.

– Fortsatt ligger det mange boliger ute til salgs, og det er mye å velge i for kjøperne. Det gjør sitt til for å dempe prisveksten. Markedet er velfungerende, men både kjøpere og selgere har is i magen. Det tror vi kommer til å ha innvirkning på omsetningshastigheten fremover, sier han.

Les også: Meglersjefer spår kraftig boligprisfall i Oslo

– Renten et ikke-tema

DNB-meglerne opplever ifølge Buraas et prissensitivt boligmarked.

– Prises boligen for høyt, kommer det ikke folk på visning. Samtidig ser vi at det er svært godt marked for gode objekter til riktig pris, fortsetter meglersjefen.

Noen effekt av renteøkningen har han så langt sett svært lite av.

– Den har vært ventet i markedet, og vært et ikke-tema blant våre kunder. Det lave rentenivået har bidratt til gunstig mellomfinansiering som gjør at få tvinges til å panikkselge boligen, avslutter Buraas.

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden