Kraftig nedgang for kjøkkenutstyrsbutikker

Oslo City. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo City. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overetablering og tilbudsrush fører til nedtur innen faghandel. På kort tid er rundt 70 kjøkkenutstyrsbutikker i Norge blitt borte, ifølge Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbords, Rafens og Enklere liv er slått konkurs. Åhlens har trukket seg tilbake til Sverige, og Christiania Glasmagasin har avviklet 10 av 50 butikker bare i år.

Antallet butikker i bransjen har steget med 10 prosent i løpet av åtte år, mens marginene har gått kraftig ned. Bransjen har mistet rundt 400 millioner kroner i omsetning på to år.

– Det er blodrødt og dramatisk for flere av aktørene. Kjøkkenutstyr var en vinnerbransje til 2016, sier handelsekspert Reidar Mueller i konsulentselskapet Varde Hartmark til Dagens Næringsliv.

En ny handelsrapport fra Virke underbygger at overetablering har vært et problem i denne bransjen.

– Det førte til priskrig og et marginpress som gjorde at flere måtte forsvinne ut, sier senior bransjeanalytiker Knut Erik Rekdal i Virke.

Blant medlemmene i Virke fryktes det en gryende krise innen detaljhandel. I fjor var veksten i de fysiske butikkene på kun 1,7 prosent, mens nettbutikkene er vente å vokse 10 prosent.

Les også: Her er de 10 største kjøkkentabbene

Slik rengjør du rustfrie flater på kjøkkenet

Kjøkkenet skulle ha plass til både lek og rolige måltider

En lun løsning på kjøkkenet