Meny

Rekordmange milliardærer i Norge

Skipsreder John Fredriksen topper Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Norge har nå 308 milliardærer – og det er blitt 38 flere av dem siden i fjor, ifølge Kapitals årlige oversikt over Norges 400 rikeste.

Til sammen kontrollerer de 400 rikeste i landet verdier for 1.349 milliarder kroner, mot 1.181 milliarder kroner i fjor. Formuene har mer enn doblet seg siden finanskriseåret 2009, da verdiene på listen beløp seg til 616 milliarder, skriver Kapital i sin gjennomgang av tallene.

Øverst på listen troner reder Jon Fredriksen, som ifølge magasinet har en formue på 113 milliarder, opp fra 98 i fjor. Han etterfølges av reder Torstein Hagen i Viking Cruises, som anslås å ha en formue på 52 milliarder kroner. På tredjeplass ligger Odd Reitan med en formue på 43,7 milliarder kroner.

Les også:  Einar Aas trolig personlig konkurs

Røkke og Johannson

Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

De neste to plassene innehas av Johan Johannson og Kjell Inge Røkke. Den første kvinnen på listen er Margaret B. Garmann, på 23. plass. Hun anslås å ha en formue på 6,4 milliarder kroner.

Helt siden 1998-tallet har Kapital laget sin oversikt over landets 400 rikeste. Den baserer seg på gjennomgang av aksjeeierposter, eiendommer og andre investeringer.

Les også: Milliardær Petter Olsen i ny nabostrid

Tallene er bare et anslag

– 400-listen er altså ikke en opplisting av hvilke midler den enkelte disponerer, men snarere en oversikt over privat eierskap, kontroll og makt i norsk næringsliv, skriver magasinet. Det understrekes at tallene på listen kun er anslag.

Ifølge ligningstallene hadde Norge litt over 50 milliardærer i fjor, men disse tallene gir heller ikke et nøyaktig bilde av de reelle verdiene folk sitter på.

Les også. Norske «Kris» levde luksusliv i LA på milliardær­bløff

Privatøkonomi
Populært