Jensen tar høyde for 10 prosent rente

Finansminister Siv Jensen har holdt på sitt prinsipp om alltid å ta høyde for 10 prosent rente, selv om hun anser det som usannsynlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen har holdt på sitt prinsipp om alltid å ta høyde for 10 prosent rente, selv om hun anser det som usannsynlig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) tror ikke vi får en rente på 10 prosent, men tar selv høyde for muligheten. Hun oppfordrer resten av befolkningen til varsomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Dagens Næringsliv forteller Frp-lederen at de siste års lave renter ikke har fått henne til å slippe løs gjelden i egen økonomi.

– Jeg har opplevd et helt annet rentenivå. Da jeg studerte på 90-tallet, var regelen at du skulle legge til grunn 10 prosent rente på alle beregninger du gjorde. Jeg gjør det fortsatt, selv om det er helt latterlig med det lavrenteregimet vi har. Så forsiktig er jeg, forteller Jensen til avisen.

Les også: Lavere inflasjonsmål kan åpne for høyere rente

Lånerenten øker med alderen

– Umulig for meg å spekulere i

På spørsmål om ikke flere bør tenke på samme måte, svarer hun at banksystemenes stresstester tvinger husholdningene til å være mer forsiktige når de tar opp lån, men at det selvsagt er viktig å sørge for at man ikke låner mer enn man har evne til å betjene.

At vi noen gang kommer til 10 prosent rente i Norge, anser Jensen som usannsynlig.

– Det er uansett noe som er umulig for meg å spekulere i. Det er Norges Bank som setter rentene, sier hun.

Les også: Andreassen er mer bekymret for håravfall enn renteoppgang

Nordmenn mer bekymret for renteoppgang enn naboene

Personvernpolicy