Hauglie vil skjerpe NAV-kravene for sosialhjelp

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) legger fram stortingsmeldingen Nav i en ny tid for arbeid og aktivitet. Meldingen følger opp rapporten fra ekspertutvalget i Nav. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) legger fram stortingsmeldingen Nav i en ny tid for arbeid og aktivitet. Meldingen følger opp rapporten fra ekspertutvalget i Nav. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) ønsker å utvide aktivitetsplikten for sosialhjelpsmottakere, ifølge Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2017 ble det innført aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere under 30 år. Hauglie mener innføringen har gitt så gode resultater at hun nå ønsker å utvide ordningen.

– Jeg oppfordrer kommunene til å innføre arbeidsplikt også for voksne sosialhjelpsmottakere. Når kommunene nå har innført et system for aktivitetsplikt som fungerer for unge under 30 år, så vil de lett kunne gjøre det gjeldende for andre aldersgrupper, sier Hauglie til Dagbladet.

I løpet av året innføringen trådde i kraft, mottok 1.026 færre unge under 30 år sosialhjelp enn i 2016. I årene før hadde antallet økt jevnlig.

Arbeidsministeren mener det gagner både unge sosialhjelpsmottakere som kommer ut av passiviteten og kommunene som sparer penger på sosialhjelpsutbetalinger.

– Drammen kommune for eksempel sparte 30 millioner kroner etter å ha innført aktivitetsplikt for unge, sier hun.

Les også: Flere kom i jobb da kravene for å få sosialhjelp ble strengere

Færre unge på sosialhjelp

Vil nekte utlendinger som får sosialhjelp fast opphold