Tømmerhytte satte prisrekord

Anders Lysholm (til venstre) og Jan Erik Hansen - Foto: Gard Setsaas/Finansavisen
Anders Lysholm (til venstre) og Jan Erik Hansen - Foto: Gard Setsaas/Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny rekord, ifølge megleren, som likevel unngår å bruke de drøyeste superlativene om markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen:) Den eksklusive, seks år gamle hytta i Reksla på Beitostølen med garasjekjeller og vid utsikt ble avertert for 11,5 millioner kroner i februar.

Selv om det tok nøyaktig et halvt år å selge den, endte prisen på 11,6 millioner, skriver Finansavisen.

Da får kjøperen et bruksareal på 223 kvadratmeter og et primærareal på 173 - fordelt på seks rom, alt på ett plan. Standarden er høy med mange plassbygde detaljer, og tomten er på nærmere halvannet mål.

Ikke for avkastning

Anders Lysholm i Privatmegleren Dyve & Partnere hadde megleroppdraget. Årlig selger han mellom 30 og 40 fritidsboliger og tomter på Beitostølen, og mener hytta har satt lokal prisrekord.

– Det var en periode det var forhandlinger om alt, men nå er det budrunder for enkelte objekter. Folk ser at det er blitt en helårs­destinasjon her oppe, sier Lysholm til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel anbefaler han ingen å kjøpe en hytte hvis målet er å tjene penger.

– Det er ikke sikkert at det er den beste investeringen rent avkastningsmessig. En hytte bør ikke være en finansiell investering, men en investering i livskvalitet.

Les også: Vil ha 55 millioner for funkis på Snarøya

Jevnt tempo

– Akkurat nå går det i et passe tempo. Det er jevnt, sier Jan Erik Hansen, salgsansvarlig og deleier i Beitostølen Tomteselskap, også kalt Hytteplan Holding, til Finansavisen.

Selskapet eier hytteprodusenten Hytteplan, som har levert over 2.000 hytter siden 1960. Etter å ha oppført 150 hytter på Hafjell, konsentrerer Hansen og medeier Jon Anders Kvisgaard seg nå om Beitostølen. Forretningsplanen er å kjøpe eiendommer av lokale grunneiere, regulere tomter og selge dem – gjerne med en fiks ferdig Hytteplan-hytte på toppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første feltet ble kjøpt i 1997, og Hansen legger ifølge avisen ikke skjul på at det har vært nedturer underveis. Etter en kraftig prisøkning frem til 2008, falt prisene i en årrekke.

– Vi lurte litt en tid litt på hva som skjedde. Men nå er prisene tilbake til nivået den gangen, sier han.

Les også: Hytteutbygger tar opp lån til forbrukslånsrente

Prisøkning på fjellet

Prisstatistikken for fritidsboliger er langt mindre omfattende enn for boliger, men ifølge Eiendom Norge steg hytteprisene på fjellet i snitt med 5,4 prosent i fjor. I snitt ble objektene solgt 0,5 prosent lavere enn prisantydningen, noe som tyder på få budrunder.

– Det går litt i bølger. Men i 1994, første gang jeg var på Beitostølen, var det ikke vanlig å være her oppe på sommeren, sier Lysholm, som mener helårsbruk har en stor innvirkning.

– I løpet av syv år har jeg solgt 51 tomter her oppe, sier han.

Den dyreste tomten Hytte­plan Holding har funnet en kjøper til, gikk for 3,5 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Normalt ligger prisen rundt 2 millioner for cirka ett mål.

Les også: Her vil vi helst eie feriebolig

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no