2.200 nye studentboliger skal bygges i 14 norske byer

2.200 nye studentboliger skal bygges i 14 norske byer. Avbildet er de nye studentboliger på Kringsjå i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
2.200 nye studentboliger skal bygges i 14 norske byer. Avbildet er de nye studentboliger på Kringsjå i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til sammen 2.188 studentboliger skal bygges i 14 norske byer, opplyser regjeringen, som har økt kostnadsrammen og tilskuddet til studentboliger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

I lanseringen av studentboligsatsingen i 2015, ble regjeringen enige om å øke antallet nye studentboliger i året fra 2.000 til 2.200. I satsingen ble det satt et mål om at 20 prosent av studentene kunne få mulighet til å bo i studentbolig, men i sommer hadde kun 15 prosent av studentene den muligheten.

Satsingen har imidlertid gitt flere studenter botilbud, og det er i dag 1.720 færre studenter i kø enn på samme tid i fjor, ifølge en fersk undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO). Undersøkelsen viser at det nå er 10.612 studenter i boligkø.

– Dette er gode tall, men det skal ikke være en hvilepute. Køene er fortsatt for lange, slår Nybø fast.

– Behovet for flere studentboliger er fortsatt veldig stort. Hvis regjeringen og Stortinget fortsetter å øke antall studieplasser, må de også øke byggetakten de neste årene. Vi må kunne konsentrere oss om studiene og ikke om å finne et sted å bo, selv om vi blir flere studenter, sier leder Håkon Randgaard Mikalsen i NSO.

Personvernpolicy