Thomas Giertsen: – Føler meg nærmest skitten om jeg sløser

Thomas Giertsen - Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
Thomas Giertsen - Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Gjerrighet er en egenskap jeg bare liker bedre og bedre, sier humorkonge og investor Thomas Giertsen, som ifølge Kapital har en formue på 110 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kapital:) Ifølge siste tilgjengelige tall har komiker og investor Thomas Giertsen en ligningsformue på 65 millioner kroner og en inntekt på 5,5 millioner. Men hans reelle formue ligger rundt 110 millioner, ifølge Kapitals beregninger.

– Så lenge jeg ikke figurerer på 400-listen til Kapital, så kommer jeg bare til å fortsette å stå opp og gå på jobb som vanlig, er Giertsens kommentar til anslaget.

– Er du like gjerrig i virkeligheten som du fremstilles i serien?

Gjerrighet er en egenskap jeg bare liker bedre og bedre. Jeg føler meg nærmest skitten om jeg sløser. Gjerrig er et ord som gir meg en god følelse i kroppen, en egenskap som jeg etterstreber mer og mer, sier Giertsen til bladet og ler.

Her finner du Kapitals liste over Norges 400 rikeste

Privattimer på partnerlønn

Komikeren bor i en herskapelig trevilla på Valleløkken, som han betalte 25 millioner kroner for tilbake i 2015. Området er av kjendismegler Odd Kalsnes blitt omtalt som «stedet for de rike åndssnobbene».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan er du som forretningsmann?

– Jeg synes mange, både de som jobber med kultur - men også for eksempel økonomer og jurister, har en idé om at forretningssiden er det kjedelige og tørre og at det er «det andre» som er det kreative. For meg eksisterer det ikke noe skille her, kreativitet er fullt ut anvendbart på begge felter. Jeg har interessert meg for økonomi, jus, organisering og administrasjon i tillegg til det kreative, både fordi jeg synes det er interessant og gøy, og fordi det er viktige faktorer om du skal tenke større rundt prosjektet ditt og komme lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Har du angret på at du aldri tok deg en skikkeligutdannelse?

– He he. Jeg har flere ganger brukt altfor mange timer på advokat som jeg sikkert kunne ha spart meg. Men noen ganger - når jeg snakker med flinke advokater - så synes jeg det er så gøy å lære, men det er jævlig dyre privattimer da - på partnerlønn! Hvis formålet utelukkende var å kjøpe tjenesten og sikre saken, så kunne jeg helt sikkert ha brukt veldig mange færre advokattimer, sier Giertsen til Kapital.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Oljegründer bygger sitt sjette oljeselskap

Satser med meglervenn

Selv om komikeren er forsiktig med penger, virker han nå å ha såpass kontroll på nervene at han har begynt å se på flere investeringsfelter. Han har 10-12 millioner kroner plassert i aksjer, han bygger opp en vinsamling etter å ha tatt sommelierutdannelse, og han har gått inn i et eiendomsselskap som investor.

I tillegg forvalter han sin egen eiendomsportefølje. Det var familiens våpendrager i eiendomsmarkedet gjennom nesten tyve år, Terje Tinholt, som inviterte ham inn da eiendomsmegleren etablerte Tinholt Eiendom, sammen med Bryn Eiendom og noen tidligere meglerkolleger.

– Jeg har kjent Terje i mange år, og vi har alltid sagt at vi på et tidspunkt skulle gjøre noe sammen. En dag ringte han meg og sa at nå ville han slutte som megler. Han skulle starte et eiendomsselskap og lurte på om jeg ville bli med. Jeg har jo en tendens til å være litt for forsiktig, så jeg var jo litt nervøs. Samtidig tenkte jeg at «dette toget går nå», det var en i dipp i eiendomsprisene på det tidspunktet, forteller Giertsen til bladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Eier Røkke-aksjer for nær 100 mill.

– Hvilket segment satser dere i?

– Innfallsvinkelen er bolig. Det er så klart fint hvis markedet er stigende, men den overordnede trenden er ikke nødvendigvis avgjørende for hva man kan klare å få til. Man kan også gjøre det godt i et marked som er flatt eller som har noen nedturer. Hvis man gjør de riktige tingene, finnes det alltids segmenter som ikke er sammenfallende med hovedtrenden.

– Hvor mye har du investert?

– Ikke så mye at jeg sover dårlig om natten. Det sagt, så har jeg tro på dette og det er flere grunner til at jeg ikke er så veldig bekymret for den investeringen. Men det er krevende, vi kan ikke slappe av, men det gjør ikke Terje heller, det ligger ikke for ham. Selv synes jeg det er spennende og inspirerende å få være med noen som er så flinke og som kan feltet sitt godt, sier Giertsen til Kapital.

Les hele intervjuet i den nyeste utgaven av Kapital.

Les også: Forhandlingskortene som kutter renten din

Denne saken ble først publisert på Hegnar.no.