Kjøpte Frogner-villa for 12,4 millioner - vil selge for 68 millioner

Foto: Studio Oslo
Foto: Studio Oslo

– Det har aldri vært lettere å selge kostbare eiendommer, sier megler Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsmegler Tom E. Johnsen håper at 1,3 mål tomt og et hus på nesten 700 kvadratmeter kan gi et av årets dyreste boligsalg i Oslo, skriver Finansavisen.

– Det er ikke mange villaer som dette på Frogner eller Briskeby, og de færreste av dem er til salgs. De er dessuten ofte seksjonert opp til leiligheter, sier megler Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til avisen.

Grønn oase i blindvei

Han skal nå ut på markedet med et nesten 700 kvadratmeter stort hus på Briskeby i Oslo, der prisantydningen er satt til 68 millioner kroner. En av årsakene til den høye prisen er tomten, på 1,3 mål.

– Hager av denne typen er vanskelig å finne. Mange by­villaer har en liten uteplass, men dette er en grønn oase i en blindvei, sier Johnsen.

Les også: KrF-Hareide selger huset for 16 millioner

Arvinger og gründere

Dersom eiendomsmegleren får en kjøper på kroken til pris­antydning, vil det gi svært god avkastning for dagens eier – til tross for at huset er pusset opp i flere omganger, sist for fire–fem år siden. Boligselger Arvid Bentdal kjøpte ifølge avisen boligen fra 1891 for 12,4 millioner kroner i 2001.

– Hvem er egentlig kjøperne av slike dyre eiendommer?

– Markedet er ikke så stort, men arvinger er en stor kjøpegruppe, samt en del gründere. Vi har lister med folk som er interesserte, ofte er det imidlertid noen man egentlig ikke visste om som ender med å kjøpe. For eksempel folk som har bodd i utlandet, men som har fått barn og ønsker å flytte hjem til Oslo igjen med familien, sier Johnsen.

– Har nedgangen vi så i ­boligmarkedet i 2017 og deler av 2018 virket inn på det dyre segmentet?

– Det har aldri vært lettere å selge kostbare eiendommer. Det er blitt flere velstående mennesker, og flere velstående yngre mennesker etter at arveavgiften ble fjernet. Dette markedssegmentet er ikke så påvirket av psykologien i resten av markedet, mener eiendomsmegleren, ifølge Finansavisen.

Les også: DNB Markets: - Boligprisene vil stige i 2020

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no