Ta forholdsregler før regnet kommer

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er meldt opp mot 70 millimeter regn på Vestlandet i morgen onsdag. – Enkle tiltak kan spare deg for oversvømmelser og påfølgende vannskader, sier forsikringsselskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NVE har sendt ut varsel om flom på gult nivå og fare for jordskred på grunn av mye nedbør over Vestlandet onsdag.

Kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring, Ole Irgens, råder i en pressemelding folk til å sørge for at vannet blir ledet bort fra boligen og at takrenner og avløp er renset for løv og skitt.

– Det kan bli mye overvann, så alle må sørge for at vannet ikke kommer inn i kjellere og garasjer. Rydd gjerne vekk hagemøbler som kan ta skade av store nedbørsmengder, sier Irgens.

Dersom boligen din befinner seg i nærheten av en bekk eller en elv, er det på sin plass å være ekstra nøye med forhåndstiltak. I tillegg er det meldt om økt fare for jordskred.

– Så store nedbørsmengder øker erfaringsmessig faren for overvann i tettbebygde områder. Bekker og elver kan også endre løp. Ser man antydning til overvann, er det viktig å sikre gjenstander i kjellere og garasjer, forteller Irgens.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flomskader på bygninger dekkes av forsikringen, så lenge bygget er
brannforsikret. Blir kjøretøy skadet av flomvann, dekkes det av bilens egen
kaskoforsikring.

– Vi advarer også bilister mot å kjøre på oversvømte veier. Moderne biler har mye elektronikk, og tåler lite fuktighet før motoren kan bli skadet. Er vannet dypere enn 20 cm, bør man ikke kjøre, avslutter Irgens.