Nytt tvangssalg for rederbolig til 55 millioner

Faksimile: Finn.no 17.aug. 2018
Faksimile: Finn.no 17.aug. 2018
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rederparet Moltzau er på ny nødt til å annonsere luksusvillaen på Ullernåsen for salg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2011 lå den gedigne eiendommen på Ullernåsen ute for tvangssalg med en prisantydning på 40 millioner kroner.

Tvangssalget av eiendommen, som tilhører rederparet Ragnar Moltzau jr. og hans kone Aase Marie Moltzau, ble ifølge e24 avverget i 12. time etter at Kiwi-gründer Terje Navjord kom rederparet til unnsetning med 28 millioner kroner.

På ett år hadde dermed prisen på eiendommen gått fra 40 til 28 millioner kroner.

Nå er parets villa begjært tvangssolgt igjen. Det bekrefter ansvarlig megler og advokat Ola Kjær i Dalan advokatfirma overfor Hegnar.no fredag, som ikke vil uttale seg ytterligere om saken.

Eiendommen ligger ifølge annonsen på Finn.no nå ute med en prisantydning på 55 millioner kroner.

Egen portnerbolig

Eiendommen inneholder, i tillegg til hovedhuset på over 600 kvadratmeter, en portnerbolig på 129 kvadratmeter, svømmebasseng, paviljong samt garasje til fire biler. Tomten er på 3,4 mål, med utsikt over Oslofjorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedbygningen er ifølge annonsen tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg og oppført i 1939. I 1985 fikk Pål Bech i oppdrag å tegne om boligen.

«Bygningen er utvendig klassisk engelsk «moderne» empirestil og ombyggingen og totalrenoveringen fant sted fra 1985 til 1987. Eiendommen er bebygget med en større villa oppført i to etasjer over terreng i tillegg til lofts- og kjelleretasje», heter det i annonsen.

Les også: Fikk ikke heve kjøpet av verdiløs eiendom

– Uvurderlig hjelp

Rederparet Moltzau betaler verken leie eller nedbetaler lånet fra Navjord, skrev e24 i 2011. Men hvis villaen selges, fortalte Navjord at det er vanlig bankrente som påløper. En eventuell gevinst av salget holdes utenfor nedbetalingen av kjøpesummen på 28 millioner.

– Vi fikk en hjelp som var uvurderlig i den situasjonen vi var i. Navjord er en behagelig og hyggelig mann, sa Moltzau jr. til nettstedet den gang.

Les også: Kjøpte villaer for 70 millioner - nabo raser mot oppussing

Saken er først publisert på Hegnar.no