Meny

Vogue: – Norge er det beste landet for millenniumsgenerasjonen

Flott natur, oljepenger og lav studiegjeld - Norge løftes frem av amerikanske Vogue som det beste landet å bo for millenniumsgenerasjonen. Foto: Colourbox.com

Motemagasinets dom er klar: Nordmenn tjener bedre, er lykkeligere og vi nyter vakker natur. Men på ett felt stiller amerikanske unge bedre.

Hvis du ble født mellom 1980 og 1996 - det vil si at du hadde din barndom og ungdomstid rundt årtusenskiftet - så tilhører du gruppen som kalles millenniumsgenerasjonen. Denne generasjonen har ifølge Joel Stein mer til felles med hverandre enn de har med eldre generasjoner i eget land.

Men å vokse opp i USA gir de unge et dårligere utgangspunkt sammenliknet med norske unge. Det er amerikanske Vogue som skriver dette.

Studentgjelden for den amerikanske millenniumsgenerasjonen skyter i været, personvernet står for fall og lønnsnivået står på stedet hvil mens boligprisene stiger. Ifølge en studie gjort av Credit Suisse vil denne generasjonen stå langt dårligere stilt sammenliknet med sine foreldre.

Da mener de situasjonen er en helt annen i Norge.

Vogue henviser til en BBC-artikkel som sier at dagens unge nordmenn tjener bedre enn noen gang, og at Norge skaper seg et nytt navn som den eneste store økonomien i Europa, der ungdom blir markant rikere.

Nordmenn i tidlig trettiårene har en gjennomsnitt en årlig disponibel husstandsinntekt på rundt 460.000 kroner. Sammenliknet med da Generasjon X (de som ble født mellom 1966 og 1980) var på samme alder, har dagens unge nordmenn opplevd 13 prosent økning i disponibel inntekt.

Vogue skriver at en gjennomsnittlig årsinntekt for amerikanere i tidlig trettiårene er på omkring 56.200 dollar (cirka 344.000 kroner). Og mens vi har opplevd en oppgang på tretten prosent, er den amerikanske gjennomsnittsinntekten sunket med fem prosent.

Til gjengjeld er det flere arbeidsløse blant norske ungdommer sammenliknet med USA.

Vogue trekker også frem at olje- og gassektoren gir oss sterk økonomi, som igjen gir lav arbeidsledighet, flere jobber og mulighet til å investere i livskvalitet. Studiegjelden er betraktelig mindre enn i USA grunnet gratis universiteter, og den norske naturen får også passet påskrevet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært