Utbygger fradømt retten til Frogner-eiendom

Foto: Faksimile Estate Nyheter

Eiendommen har en anslått verdi på 35 til 40 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2017 gikk to seksjonseiere i eierseksjonssameiet Gyldenløves gate 38 på Frogner i Oslo ifølge Estate Nyheter til sak mot utbygger og advokat Arne Berdal. Berdal påsto at han hadde beholdt rettighetene til å bygge ut den store hagen med et leilighetsbygg.

Verdien på ubyggingsretten er skjønnsmessig anslått til å ligge i området 35-50 millioner kroner.

Ifølge den ferske dommer fra Oslo tingrett «har Berdal ingen rettigheter i eiendommen», skriver nettstedet. Dommen fastslår at i den grad utbygger noen gang har hatt en slik rett, så ble denne retten uansett ekstingvert da de to seksjonseierne fikk tinglyst sine skjøter.

Les også: Landets dyreste boliger til salgs akkurat nå

Ettersom utbygger ikke hadde opplyst om sine påståtte utbyggingsrettigheter på en «klar og tydelig» måte, så var kjøperne i henhold til dommen i god tro om at forholdsmessige ideelle andeler av fellesarealene (hage og kjeller, red. anm.) fulgte med da de kjøpte sine respektive seksjoner, skriver nettstedet.

I tillegg ble utbygger dømt til å betale den ene seksjonseieren bortimot én millioner kroner for mangler, og cirka 1,8 millioner kroner i sakskostnader.

– Dommen et godt eksempel på at utbyggere må sikre sine rettigheter på en klar og tydelig måte, fortrinnsvis på en måte som gir notoritetsvirkninger, for å være sikker på å beholde de etter et salg, sier advokat dr juris Niels Kristian Axelsen, som representerte seksjonseierne i retten, ifølge Estate Nyheter.

Dommen skal være anket.

Les også: Punget ut 13,5 millioner for villa - balkongen falt ned

Artikkelen ble først publisert på hegnar.no.

Personvernpolicy