Finansdepartementet sier ja til storfusjon innenfor betalingstjenester

Betalingsappen til DNB, Vipps. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Betalingsappen til DNB, Vipps. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fusjonen mellom BankID, BankAxept og Vipps er godkjent av Finansdepartementet. Selskapet blir angivelig Nordens største innen betaling og identifisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester, sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en pressemelding.

Tidligere har både Finanstilsynet og Konkurransetilsynet godkjent fusjonen under visse forutsetninger. Blant annet stilte Konkurransetilsynet krav om at det nye selskapet blant annet tilbyr BankID-tjenester på ikke-diskriminerende vilkår til konkurrenter.

Selskapet, som er eid av norske banker, hevder selv at de blir Nordens største innen betaling og identifisering. Planen er nå å gjøre det lettere å bruke disse tjenestene.

− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Garborg.

Alle de tre tjenestene som nå fusjonerer er eid i fellesskap av norske banker.

– Det unike samarbeidet mellom norske banker sikrer et nasjonalt alternativ som står sterkt når konkurransen innen betaling og identifisering blir internasjonal, heter det i pressemeldingen.