Lindorff venter dobling i eldre med betalingsproblemer

Stadig flere eldre får inkassosaker mot seg. Foto: Colourbox.com
Stadig flere eldre får inkassosaker mot seg. Foto: Colourbox.com

I løpet av fem år har antallet eldre over 66 år med betalingsanmerkning økt med 70 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har nesten 18.000 i denne aldersgruppen betalingsanmerkning, og inkassobyrået Lindorff venter at antallet eldre med betalingsanmerkninger vil dobles frem til 2030.

– Årsakene kan være mange. Det skjer mye for den enkelte etter fylte 66. Man starter pensjonisttilværelsen, helsen kan skrante, ektefeller faller fra, mange ønsker å flytte til en enklere tilværelse, og mange har drømmer de ønsker å få oppfylt når man plutselig har mye tid å ta av, sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff, i en pressemelding.

Les også: Flere stikker til utlandet med gjeld

Meningsmåling: Nordmenn er renteoptimister

Vant til å ha god økonomi

66+ er i dag aldersgruppen hvor andel alvorlig mislighold er minst. Samtidig er det blant de over 66 år at andelen betalingsanmerkninger har økt mest.

Lindorff understreker at det er vanskeligere for eldre enn yngre å stable seg på beina etter en økonomisk nedtur. Det skyldes blant annet at utsiktene til økt inntekt og arv er historie. I tillegg er mange i denne aldersgruppen vant til å ha god økonomi.

Les også: Innførte dagbøter – da våknet 51.000 norske bileiere opp

Det er noe å strekke seg etter

– Det er alvorlig for den som rammes. Likevel finnes det muligheter til å skape god økonomi for seg selv i alderdommen. Det er litt med økonomi som det er med helse – man forsøker å tenke litt på det hver dag, slik at vi er best mulig rustet seinere i livet, sier Hjellegjerde Martinsen og legger til:

– Hver enkelt kan gjøre mye før vi blir pensjonister for å sikre god helse og et godt liv. Dette gjelder økonomien også, så det å planlegge for fremtiden og spare er en sikring for at du har økonomi til å leve godt med den gode helsen. Det er noe å strekke seg etter.

Les også: Slår inkasso-alarm om forbrukslån: – Man kan fort havne i rentefloka

Personvernpolicy