Ektepar gjør millioner på ekstrem oppussing

Ståle Elstad.
Ståle Elstad. Foto: Steinar Grini/Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ståle Elstad og Elisabeth Poppe kjøper nedslitte perler, pusser dem opp og høster millionfortjeneste gang etter gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen:) Ekteparet Ståle Elstad og Elisabeth Poppe har på kort tid kjøpt, pusset opp og solgt byvillaer på Oslo vest med verdistigning på mer enn 20 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Men langt fra alt er gevinst, for det er gjerne de mest nedslitte boligene paret kaster seg over. Når de selger er standarden skyhøy. Slikt koster.

– Vi ser ikke etter det som er ferdig oppusset for da må man betale for andres dårlige håndverk og smak, sier Ståle Elstad til avisen.

Til daglig driver han eplehageutbygging gjennom selskapet Sigdal Eiendom, men har de senere årene gjort ett prosjekt i året sammen med konen Elisabeth Poppe.

– Vi ser etter uslepne perler,­ boliger som vi kan foredle slik at de blir ferdige. De må ha bra beliggenhet og potensial for å inneholde det en unik kvalitetsbolig skal ha til slutt. Det betyr sjarm, sjel og parkering. Så stoler vi på magefølelsen vår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kjøper gjerne det som er helt nedslitt, hvorpå vi endrer både planløsning og design, sier Elstad.

– Hvor mye tjener dere på prosjektene?

– Bransjen ønsker seg 20 prosent, men ofte klarer vi ikke det, ei heller i Tors gate. Det er en stor pott som heter eierkostnader som ingen tenker på, og som kommer på toppen av kjøpspris og entreprisekostnaden. Eiendomsmegler, styling, arkitekt, konsulenter, seksjonering og finansiering koster, sier han.

Les også: Gikk tre millioner over prisantydning - må pusse opp

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tungsolgte

Skal vi tro Elstad, endte Tors gate-prosjektet i underkant av 3 millioner i netto til Elstad og Poppe. Prosjektet i Magnus Barfots vei 11 skulle innbragt fortjeneste på 4 millioner, men ifølge Elstad klarte de ikke 20 prosent der heller.

Felles for begge prosjektene var ifølge Finansavisen at leilighetene i utgangspunktet var svært tungsolgte. Leiligheten i Tors gate ble derfor dumpet fra 14 til 12 millioner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kjøpesummen opplevdes dyr til oppussingsobjekt å være. Det var bare 128 kvadratmeter, men vi hadde tro på at det kunne bli en perle, og det var markedet enig i. Det virker som om markedet ønsker helt ferdige boliger med høy standard, med alt tilrettelagt inkludert belysning, møbler og interiør. De vil komme til dekket bord, sier Elstad.

Mer lettjent var Sigyns gate, der han ikke løftet en finger ut over å pusse vinduene og innkassere en verdistigning på 4 millioner.

– Planen var å pusse opp den også, men så ble den solgt raskt i stedet.

Les også: 24 kvadratmeter med dusj på gangen solgt for rekordsum

– Ståle blir svett

Mens Ståle Elstad ser potensialet i boligene, er det kona Elisabeth Poppe som realiserer dem innvendig. Kilder forteller ifølge avisen om stålkontroll og tett oppfølging som en av suksessfaktorene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I de to seneste townhousene vi har gjort, kjøper vi spesial­tilpassede dører og designhåndtak. Vi bruker møbelsnekkere som jeg bruker på mine prosjekter i Poppe Design. Vi snakker gjerne om flere hundre tusen kroner i møbelsnekring, sier Poppe.

– Ståle blir svett når jeg drar på med mine ting, men han blir også like imponert hver gang slik kundene også blir. Det er ikke alle kostnadene han får vite om heller før regningene ligger der. Det er i de tilfellene vi har dratt på for å få prikken over i-en. Vi bruker kun norske møbelsnekkere, og du finner ikke én millimeters skjevhet noe sted, sier Poppe til Finansavisen.

Les også: Oppussing som kan gjøre boligen mindre verdt

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.