Ap solgte aksjefond og tok av sparepengene

Oslo 20180102. Arbeiderpartiet lokaler på Youngstorget i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20180102. Arbeiderpartiet lokaler på Youngstorget i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets partiorganisasjon og stortingsgruppe har til sammen brukt 25 millioner kroner av oppsparte midler de siste to årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap solgte i fjor andeler i aksjefond for 10 millioner kroner, ifølge Aftenposten. Det går fram av partiets regnskap sendt til Brønnøysund.

Samtidig har Aps stortingsgruppe redusert sparekontoen sin med omkring 15 millioner kroner over to år.

Til valgåret i fjor fikk partiet sentralt inn 27,3 millioner, ifølge partifinansiering.no.

Les også: Jubelmåling for Høyre – nærmer seg 30 prosent

Forbrukere sultne på ny ordning med aksjesparekonto

– Vår «budsjett-syklus» er sånn at vi normalt budsjetterer med overskudd i ikke-valgårene og med underskudd i valgårene. Slik ligger det også an til å være i 2018–2019. Vi hadde behov for å realisere noe midler fra fondene våre for å ha en bedre arbeidskapital, skriver assisterende partisekretær Kristine N. Kallset i en epost til Aftenposten.

Partiets regnskap viser at driftsresultatet for Ap i 2017 var minus 9,8 millioner. Til sammenligning hadde stortingsgruppen 47 millioner kroner på bok i 2013. Ved utgangen av 2017 var dette redusert til 31,2 millioner.

Sekretariatsleder Snorre Wikstrøm i Aps stortingsgruppe mener de i 2018 vil gå i balanse. Gruppen har blant annet redusert antall ansatte fra 61 til 45 på ett år, følge årsberetningene for 2017 og 2016.