– Boligmarkedet koker som aldri før

– Det virker ikke som at varmen har hatt noen innvirkning på visningsoppmøtet, sier Christian Dreyer, direktøren i Eiendom Norge.
– Det virker ikke som at varmen har hatt noen innvirkning på visningsoppmøtet, sier Christian Dreyer, direktøren i Eiendom Norge.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke bare utendørs det er hett om dagen i oslogryta. Selv om kvikksølvet viser 30 plussgrader, hindrer ikke det boligkjøperne til å strømme til visning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Boligmarkedet koker som aldri før. Det er helt Texas. Vi har hatt en av våre beste måneder noensinne i mai, både for nye oppdrag og antallet salg. Og objektene rives raskere vekk, sier meglersjef Grethe Meier i Privatmegleren, til E24.

Den store interessen for boliger bekreftes fra flere av de store meglerkjedene som rapporter om at situasjonen har endret seg mye på få uker.

– Når det gjelder prisene, så ser det i våre tall ut som om nedgangen vi har hatt i Norge er nullet ut, sa administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom til Dagens Næringsliv for et par uker siden.

På Torshov i Oslo gikk nylig et oppussingsobjekt på 57 kvadratmeter til 3,7 millioner kroner, 600.000 over prisantydning.

Les også: – Et godt tegn for utviklingen i norsk økonomi

Været påvirker lysten til visning

– Det var veldig overraskende for meg også at den gikk så høyt. Den gikk faktisk for samme pris som de andre leilighetene i området som allerede er pusset opp, sier eiendomsmeglerfullmektig Lise Søraker i BN Bolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for 30 grader og drømmevær for utendørsaktiviteter, strømmer det folk til visningene i hovedstaden.

– Det virker ikke som at varmen har hatt noen innvirkning på visningsoppmøtet. I utgangspunktet kan svært godt vær, men også dårlig regnvær, påvirke lysten til å gå på visninger, sier Christian Dreyer, direktøren i Eiendom Norge, til E24.

Overraskende prisvekst i Oslo

Prisveksten på boliger i april var den kraftigste på ti år, spesielt i storbyene.

Boligprisene steg med 1,8 prosent i april. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,9 prosent.

Dette er den sterkeste utviklingen som er målt for april måned de siste ti årene. Spesielt kom oppgangen i Oslo overraskende på bransjeforeningen.

– Boligmarkedet har nå hatt en sterk prisvekst i Oslo fire måneder på rad. Vi må tilbake til 2009 for å finne en sterkere start på året enn nå i 2018, sa Dreye da tallene ble lagt frem.

I slutten av mai la OECD frem sin årsrapport om globale økonomiske utsikter. Der framheves boligprisene som en avgjørende usikkerhet i Norge.