Meny

Finansstreiken rammer forsikringskunder hardest

Bankalliansen Sparebank 1 rammes hardest når 1.200 LO-medlemmer i bankene streiker fra torsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX. Foto: NTB scanpix
Streiken i finansnæringen ble mindre enn fryktet. Likevel kan den få konsekvenser for bank- og forsikringskunder. 

Når 1.200 LO-medlemmer streiker fra torsdag morgen, rammes bankalliansen Sparebank 1 hardest. 10 av deres 14 banker er berørt i ulik grad, og det går mest ut over forsikringstjenestene, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter. 300 av bankens medarbeidere er tatt ut i streik fra torsdag morgen. Enkelte kontorer i Oslo og Akershus er helt stengt som følge av arbeidskonflikten.

– Vi gjør alt vi kan for at kundene skal merke minst mulig av streiken. Men dersom den varer lenge vil vi kunne få noen kapasitetsutfordringer, sier hun til NTB.

Det er særlig bankens håndtering av skader og uhell som blir berørt. De mest kritiske hendelsene blir prioritert. Vetleseter oppfordrer kunder som har spesielt viktige gjøremål i nettbanken om å gjøre det før helgen.

– Kunder oppfordres også til å følge med på sin banks nettsider, sier hun.

Folk som skal melde forsikringssaker blir bedt om å gjøre dette på nettet.

– Alle skal få hjelp, men kundene må påregne noe lengre behandlingstid, sier kommunikasjonsdirektøren. Mange av de streikende jobber på oppgjørsenheten innenfor forsikring, men også ansatte på kundesenteret er tatt ut i streik.

Opprinnelig var også rundt 20.000 medlemmer i Finansforbundet del av streikeuttaket, men de kom til enighet med arbeidsgiverne.

Foruten Sparebank 1, rammes blant annet Jernbanepersonalets Sparebank, Odin Forvaltning og Oslo Pensjonsforsikring.

Privatøkonomi
Populært