Meny

Carsten fortviler etter huskjøp: – Jeg skulle aldri kjøpt det huset

Lite minner om sommeridyll ved sommerhuset til danske Carsten Kastrup. Foto: Ritzau / NTB scanpix / Jens Kirkeby
I 2009 kjøpte Carsten Kastrup et sommerhus utenfor den danske byen Skagen. Snaue ti år etter er han i krangel med myndighetene fordi huset er i ferd med å bli slukt av havet.

Danske Carsten Kastrup trodde han hadde gjort et kupp da han kjøpte huset med den spektakulære utsikten.

Huset, som kostet 4,5 millioner kroner, var den gang en del av et stort kystsikringprosjekt som skulle sikre at havet ikke banket på døren. Etter en stund bestemte myndighetene seg for å fjerne huset fra sikringsprosjektet, og havet har siden den gang kommet stadig nærmere huset, som i dag står på en liten sandtopp, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Kastrup har derfor brukt egne penger på å sikre huset, som i Danmark har blitt kjent som «Fellen». Han har blant annet lagt sandsekker og tusenvis av kubikkmeter med sand rundt huset. Årlig fyker rundt 1500 kubikkmeter sand fra stranden opp på veien ved huset. Det er denne sanden han har brukt til å legge rundt huset.

Les også: Tore har pusset opp for 30 millioner - nå må det rives

– Maktmisbruk fra en blokk embetsmenn

Det har ikke danske myndigheter sett på med blide øyne. I 2015 kom Naturstyrelsen på banen og krevde at sanden og sandsekkene ble fjernet. Da han ikke fulgte pålegget ble det tatt ut tiltale for ulovlig kystsikring.

Da partene møttes i Hjørring byret tirsdag ønsket aktor Ingrid Munch Hansen å idømme Kastrup en bot på 50.000 kroner, i tillegg til tvangsbøter på 5000 kroner i måneden om han ikke ryddet opp rundt huset.

– Jeg kjemper for å renovere huset, og om jeg får lov til å lage kystsikring, kan det la seg gjøre å redde huset. Men jeg opplever at jeg kjemper mot maktmisbruk fra en flokk embetsmenn, sier han til Dagbladet Holstebro-Struer.

Les også: Christianittene drukner i turister

Advokat: – Herregud

I retten krevde Kastrups advokat Hans Ladekjær Jeppesen at klienten frifinnes.

– Herregud, sanden renner jo tilbake der den kom fra, sa advokaten ifølge Ekstra Bladet.

Kastrup er skuffet over myndighetenes håndtering av saken.

– Jeg skulle aldri ha kjøpt det huset, sier han.

Dommen i saken er ventet å komme neste uke.

Privatøkonomi
Populært