Meny

Skader for 2,2 milliarder kroner på boliger og innbo i vinter

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nordmenn har meldt inn svært mange skader på privatboliger og innbo i løpet av årets vinter. Totalt er det erstattet skader for nesten 2,2 milliarder kroner.

Dette er 14 prosent mer enn fjorårets vinter, og det er særlig for vannskader og skader etter mye og tung snø at det har vært en markant økning, melder Finans Norge.

– Streng kulde har gitt mange vann- og frostskader og økte erstatninger. Dessuten har mange hustak og hyttetak blitt skadet av snøtyngde, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Hun forteller at erstatningene etter vannskader i hus, leiligheter og hytter ble på 761 millioner kroner, en økning på 24 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Årets skadevinter er den verste siden 2010, da erstatningene etter vannskader beløp seg til nesten 1,1 milliard kroner i løpet av årets tre første måneder.

– Mange av oss synes jo vinteren var flott, med mye snø som lå lenge mange steder, men kulde og store snømengder ga mange forsikringsmeldte skader. Det er lenge siden det har blitt rapportert inn så mange materielle skader til forsikringsselskapene som etter årets vinter, sier Neverdal.

Privatøkonomi
Populært