Meny

Edgar Haugen bladde opp 42 millioner for villa i Holmenkollen:

Boligkonge danket ut Suzann Pettersen i budrunde

– Det er jeg som har kjøpt eiendommen, men den blir overført til henne på litt sikt, sier Edgar Haugen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
Edgar Haugen gravde dypt i lommeboken da datteren på 31 behøvde bolig. Boligkongen betalte 42 millioner for villa til datteren i ­Holmenkollen.

Golfdronningen Suzann Pettersen måtte bite i fairwayen i jakten på en villa i Oslo. Selv ikke hennes golfmillioner strakk til da hun havnet i budkamp med datteren til boligkongen Edgar Haugen, skriver Finansavisen.

For med solid støtte av pappa Edgar presset designer og interiørarkitekt Kine Haugen Thøgersen (31) opp prisen på villaen i Vettaliveien 10 på Oslos vestkant til hele 42 millioner.

Dermed havnet Suzann Pettersen ifølge avisen skikkelig i bunkeren og nådde ikke opp på greenen før Haugen Thøgersen hadde fått tilslaget på den flotte villaen.

Les også: Direktør hamstrer aksjer

– Neste generasjon

– Det stemmer at jeg har kjøpt villaen i Vettaliveien. Jeg bor i området selv, og dette er med tanke på neste generasjon, sier Edgar Haugen, ifølge avisen.

Golfspiller Suzann Pettersen Foto: NTB scanpix

Selv bor Haugen i Gulleråsveien. Han har fire døtre, hvorav Kine er den eldste. Han innrømmer at det er hun som skal ha villaen i Vettaliveien.

– Det er jeg som har kjøpt eiendommen, men den blir overført til henne på litt sikt. Det er det som er planen, sier Haugen.

– Men jeg ville mye heller ha skrevet om regnskapet til Ragde Eiendom, for det er bra. Det har det vært i ti år nå.

Edgar Haugen slo seg opp i eiendom, og bygget opp en portefølje på 700 leiligheter. Det nivået har ikke økt de seneste årene, men holdt seg stabilt.

– Jeg har konsentrert meg om næringseiendom, sier Haugen.

Les også: Komplett henter Orkla-sjefen

Steg 17 millioner på tre år

Selger Jack Stensland og Hanne Kristine Ørpen kan innkassere en solid gevinst. De kjøpte ifølge avisen eiendommen for 24,9 millioner kroner i 2015. Eiendommen består av en staselig, klassisk trevilla over to etasjer. Tomten er på 1,25 mål.

Salgsoppgave for Vettaliveien 10 i Oslo Foto: Privatmegleren / Skjermdump av boligannonsen

På bare tre år har eiendommen følgelig steget i verdi med 17 millioner kroner, tilsvarende 46 prosent.

Men eiendommen har hatt en rivende utvikling også før Stensland og Ørpen kjøpte, skriver Finansavisen. Paret kjøpte fra aksjeforvalter Svein Høgset som på sin side kjøpte eiendommen av Arne Alexander Wilhelmsen for 22,5 millioner tilbake i 2009. Wilhelmsen hadde da betalt 13 millioner kroner for den samme eiendommen tilbake i 2004.

Les også: Strålende børsår for Stordalen

Over 600 kvadratmeter

Boligen er totalt på over 600 kvadratmeter, hvorav primærarealene utgjør 462 kvadratmeter. Den har fem soverom.

Villaen er oppført i 1917, mens separat dobbelgarasje stammer fra 1988.

(Artikkelen er først publisert på hegnar.no)

Privatøkonomi
Populært