Fredriksen-tvillingene risikerer pålegg og tvangsmulkt

Foto: Kapital
Foto: Kapital

Oslo kommune mener bryggeanlegget på Bydøy-eiendommen til Cecilie og Kathrine Fredriksen kan være ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Kapital): Tvillingdøtrene til John Fredriksen varsles om pålegg og tvangsmulkt. Plan- og bygningsetaten mener at bryggeanlegget på luksuseiendommen deres i Strømsborgveien på Bygdøy mangler søknad og godkjennelse, skriver Kapital.

Bryggeanlegget på strandeiendommen, som mangemilliardær John Fredriksen overførte til tvillingdøtrene Kathrine og Cecilie for 60 millioner kroner i 2008, kan dermed være ulovlig.

– Det foreligger ingen søknad om brygge på eiendommen, men fra den gamle byggesaken på eneboligen er det vist en mindre brygge på situasjonskartet fra 1935. Bryggens utforming har endret seg med årene, skriver kommunen i varselet, ifølge magasinet.

Les også: Fredriksen skal ha kjøpt fire offshoreskip privat

Bryggen este ut

I varselet fra kommunen fremgår det ifølge Kapital at bryggen på luksuseiendommen skal ha est ut med årene.

Ved hjelp av et flyfoto fra 1947 har Oslo kommune målt bryggen til å være ca. fire meter lang, mens et flyfoto fra 1984 viser at bryggen har fått en forlengelse, muligens av et stupebrett, på 5,5 meter. Et flyfoto fra 2017 viser at bryggeanlegget nå skal bestå av tre deler: en brygge på 13 meter, samt en «bryggeovergang» på syv meter som går over til en annen brygge som er ti meter.

Kommunen skriver også at døtrene kan rette opp det ulovlige forholdet enten ved å fjerne den delen av bryggen som er utvidet etter byggesaken i 1935, eventuelt få en fagperson til å søke om å få forholdet godkjent i ettertid.

Les også: Fredriksen laster opp i Axactor

Satt i bero

Tiltakshaver Eilif Nilsson, som er eiendomsbestyrer for Fredriksen-familiens eiendom, tar ifølge Kapital det hele med stoisk ro.

– Dette bekymrer oss ikke, det er mer en formalitet fra kommunen, som vil at alt skal være i orden. Plan- og bygningsetaten har målt størrelsen på bryggen fra et flyfoto og mener det kanskje skiller noen meter fra hvordan det var fra 30-tallet og frem til nå. Men det er vanskelig å måle på flyfoto, og familien Fredriksen har ikke gjort noe med bryggen siden de kjøpte eiendommen, hevder han overfor magasinet.

Han hevder at bryggens to ytterste deler kun er flytebrygger, som kun legges ut noen uker om sommeren, noe som er lovlig. Han legger også til at saken er satt i bero i påvente av avklaring på en annen søknad, noe Oslo kommune bekrefter.

– Ulovlighetssaken er satt på vent på grunn av en pågående byggesak på eiendommen. I hvilken grad vi skal gå videre med og følge opp den som et ulovlig forhold er avhengig av hva som skjer i byggesaken, sier kommunikasjonsdirektør i Plan- og bygningsetatem, Trude Isaksen til Kapital.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden