Betalingsgiganten MasterCard presenterte norsk teknologi

MasterCard har presentert teknologien til det norske selskapet IDEX. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MasterCard har presentert teknologien til det norske selskapet IDEX. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske firmaet IDEX har samarbeidet med gigantfirmaet MasterCard om kredittkort med avlesing av fingeravtrykk. Produktet blir tilgjengelig i løpet av året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For oss er dette banebrytende, sier Charlotte Knudsen, kommunikasjonssjef for IDEX, til NTB i etterkant av Mastercards pressemelding tirsdag.

Knudsen forklarer at hennes firma har samarbeidet med MasterCard om utvikling av biometriske kort, kredittkort med fingeravtrykk, siden 2015. Løsningen presentert tirsdag gjør det mulig for brukeren å selv kunne registrere sitt fingeravtrykk i kortet, noe som kan erstatte dagens bruk av pinkode.

Brukere registrerer fingeravtrykket sitt på kredittkortet ved hjelp av en skanner som består av en slags plastlomme med et lite batteri som sendes i posten. Batteriet tar strøm fra bankterminaler når kortet brukes til betaling.

De biometriske kortene kan brukes på samme vis som dagens kort, og skal fungere i alle typer bankterminaler, ifølge MasterCard. Brukeren plasserer fingeren på skanneren i kortet, og setter så inn kortet på vanlig vis i bankterminalen. Fingeravtrykksløsingen fungerer også på kontaktløse kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når fingeravtrykket verifiseres i skanneren vil transaksjonen bli godkjent.

– Produktet skal etter planen ut til forbrukerne i løpet av året, sier Charlotte Knudsen.

Kommunikasjonssjefen ønsker ikke å kommentere hva IDEX har tjent på samarbeidet med den multinasjonale betalingsgiganten. Hva det norske selskapet tjener i framtida vil være avhengig av videre salg til kortprodusenter.

Aktuelt: 12-åring stjal mors kredittkort og dro til Bali