Virke til enighet med YS og LO i lønnsoppgjøret

Lønnsveksten er i tråd med frontfaget. Illustrasjonsfoto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Lønnsveksten er i tråd med frontfaget. Illustrasjonsfoto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hovedorganisasjonen Virke er enig med YS og LO etter å ha forhandlet om nærmere 40 tariffavtaler. Årslønnsveksten blir på 2,8 prosent, i tråd med frontfaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Virke , som meldte om enigheten torsdag ettermiddag, omtaler forhandlingene som effektive.

– Jeg er tilfreds med resultatet i årets oppgjør. Det gir reallønnsvekst innenfor forsvarlig rammer, sier Inger Lise Blyverket, forhandlingsdirektør i Virke.

– Vi har fått innfridd våre krav om økt kjøpekraft for alle våre medlemmer og en framtidig bedre avtalefestet pensjonsordning, sier forhandlingsleder Vegard Einan i YS.

– Resultatet av forhandlingene er i tråd med meklingsresultatet i LO-NHO-oppgjøret. Det er vi godt fornøyd med, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik, som har vært forhandlingsleder. Hun trekker blant annet fram et solid løft for de lavtlønte.

Oppgjøret omfatter rundt 16.000 LO-medlemmer og 7.000 medlemmer i YS.

Enigheten baserer seg på resultatet i frontfaget. Skulle dette resultatet bli nedstemt i uravstemningen fredag denne uka, er partene enige om å gjenoppta forhandlingene når det foreligger et resultat. Fristen for uravstemningen for oppgjøret det ble enighet i torsdag, er 30. mai.

Les også: USA vil unnta land fra tollsatser – i bytte mot andre handelsavtaler

Personvernpolicy