Jensen gir ingen løfter om pensjon fra første krone

Stemningen var god mellom finansminister Siv Jensen (Frp), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Rigmor Aasrud (Ap) i forkant av Stortingets muntlige spørretime onsdag. Men da møtet var klubbet i gang, kunne Jensen ikke love noe da Aasrud spurte om pensjonsrettigheter fra første lønnskrone. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Stemningen var god mellom finansminister Siv Jensen (Frp), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Rigmor Aasrud (Ap) i forkant av Stortingets muntlige spørretime onsdag. Men da møtet var klubbet i gang, kunne Jensen ikke love noe da Aasrud spurte om pensjonsrettigheter fra første lønnskrone. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pensjonsfloken om opptjening fra første krone som ikke ble løst i årets lønnsoppgjør, vil finansminister Siv Jensen (Frp) foreløpig ikke mene noe om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Rigmor Aasrud utfordret Jensen på pensjonsrettigheter fra første lønnskrone, men fikk ikke napp i spørretimen i Stortinget onsdag.

Aasrud viste til at NHO, LO og YS ikke kom helt i mål på dette punktet da årets lønnsoppgjør i privat sektor ble landet i helgen.

– Ikke alle pensjonsflokene er løst, og i spørsmålet om endringer i ordningen med obligatorisk tjenestepensjon er ballen spilt over til Stortinget og regjeringen, sa Aasrud.

Valgfritt

I dag er det valgfritt om arbeidsgiver betaler inn pensjon for dem som tjener under 93.000 kroner. Det rammer unge, folk med små stillinger og lavtlønnede, anførte hun.

Les også: Ny offentlig pensjon belønner lange yrkeskarrierer

Enighet om ny pensjon for 800.000 i stat og kommune

– Tjener du 400.000 kroner, så regnes pensjonsopptjeningen kun av 307.000 når det gjelder obligatorisk tjenestepensjon. Mener finansministeren at det er rettferdig? spurte Aasrud.

Jensen kunne ikke love noe.

– Dette er et spørsmål regjeringen ikke har tatt stilling til, men jeg har registrert at det var et viktig spørsmål fra arbeidstakersiden i forhandlingene. Jeg kan ikke svare mer nå enn at det må vi komme tilbake til fra regjeringens side, sa finansministeren.