Meny

Så store blir lønnstilleggene

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
Spekter har kommet til enighet med LO, Unio, YS og SAN i de innledende sentrale forhandlingene. Så store blir tilleggene.

– Vi er fornøyd med å ha kommet til enighet med LO, Unio, YS og SAN i de innledende sentrale forhandlingene, sier forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård i Spekter i en pressemelding.

Det skal nå forhandles lokalt i den enkelte virksomhet. For helseforetakene og andre sykehus, vil det bli fastsatt datoer for det videre forhandlingsløpet senere.

For medlemmer i LO og YS er det avtalt et generelt tillegg på 1.950 kroner pr år. Det gis et ytterligere tillegg på 4.875 kroner pr år til arbeidstakere med en årslønn på 417.726 kroner eller lavere (gjelder ikke lærlinger og unge arbeidstakere). Tilleggene gis med virkning fra 1. april 2018.

Les også: Håver inn millioner på strikkeglade nordmenn

For medlemmer i Unio og SAN forhandles alle lønnstillegg lokalt i virksomhetene, med unntak av i helseforetak/sykehus der fordelingen av sentralt og lokalt fastsatte tillegg forhandles senere.

Forhandlinger med Akademikerne er avtalt fredag 13. april.

Les også: Nordea får millionbot

Spekter forutsetter at normen fra frontfaget legges til grunn i de lokale forhandlingene i den enkelte virksomhet, og at forhandlingene føres på grunnlag av de kriteriene partene har avtalt:

  • Virksomhetens økonomi
  • Produktivitet
  • Fremtidsutsikter
  • Konkurranseevne, herunder lønnsmessig markedstilpasning

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært