Meny

Listhaug må betale tilbake lønn

Sylvi Listhaug har betalt tilbake 23.000 kroner som hun har fått for mye i lønn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) gikk på dagen tirsdag 20. mars, åtte dager etter lønningsdag. Nå må hun betale tilbake penger.

I et brev fra Statsministerens kontor (SMK) til Sylvi Listhaug som Dagens Næringsliv (DN) har fått tilgang til, står det:

«Den 12. mars fikk du utbetalt lønn for hele mars. Statsministerens kontor ber om at du tilbakebetaler for mye utbetalt lønn for perioden 21. til og med 31. mars. For mye utbetalt lønn, kr 23.122,69 bes innbetalt snarest».

Les også: Listhaug: – Jeg hadde kommet godt ut av et OL-mesterskap i å stå i dritt

Budene på Listhaug-maleri opp i 260.000 kroner

Avsender er ekspedisjonssjef Heidi Heggenes og avdelingsdirektør Inge Smith Dokken.

Det påpekes i brevet at Listhaug heller ikke får fratredelsesytelse som statsråd eller feriepenger for statsrådsposten. Grunnen er at stortingsrepresentanter får årsgodtgjørelse fra det tidspunktet de tiltrer.

Statsministerens kontor bekrefter overfor DN at pengene er innbetalt. Etter kravet om innbetaling i brevet, benyttet SMK anledningen til å takke Listhaug for samarbeidet i tiden hun var statsråd. Listhaug selv har ikke ønsket å kommentere saken i DN.

Privatøkonomi
Populært