Meny

Bitcoinkursen stuper - Finn.no flommer over av miningutstyr

Foto: AP Photo/Kin Cheung, File/NTB/Scanpix.

Kryptominere selger unna utstyret.

(Finansavisen): - Personlig velger jeg å selge riggene mine nå på grunn av pengemangel til andre prosjekter. Jeg har jo timet dette ganske dårlig nå som alt har gått ned i pris, men sånn er gamet, skriver en Oslo-mann på en e-post til Finansavisen.

Dersom man søker på «mining» på Finn.no akkurat nå, får man rundt over 500 treff på folk som vil selge alt fra billige strømkabler til miningrigger til 300.000 kroner. Rundt en femtedel av disse produktene selges for mer enn 10.000 kroner.

Finansavisen har også fått oversendt ukentlig statistikk fra det Schibsted-eide selskapet for antallet publiserte annonser som inneholder ordet «skjermkort» de tre seneste årene. Den viser en foreløpig topp i slutten av januar, da bitcoinkursen raste, og en ny økning i siste halvdel av mars da kursen nok en gang falt markant og bitcoinspekulantene led.

Les også: – Kjøp disse seks aksjene

Oslo-mannen Finansavisen har vært i kontakt med er en av flere som forsøker å kvitte seg med datamaskiner på Finn.no som kan brukes til å utvinne kryptovaluta som for eksempel bitcoin.

– Mange får nok panikk nå som kryptomarkedet har falt veldig siden toppen i januar, pluss flere dårlige nyheter innen markedet som reguleringer, slutt på nett-reklamer og masse fanteri, sier han til Finansavisen.

Les også: Oslo-investor dumper aksjer etter kursfall

Komplett er Nordens største leverandør av skreddersydde PC-er og største leverandør av skjermkort. Da Finansavisen intervjuet selskapet i januar, hadde det opplevd en vekst på hele 921 prosent i salget av grafikkort, sammenlignet med omsetningen i samme måned i fjor. Årsaken var først og fremst graving etter kryptovaluta. Nå ser produkt- og salgsansvarlig Pål Fredrik Berg tegn på at veksten har stoppet opp.

I skrivende stund omsettes en bitcoin for 7.136,80 dollar, opp 1,62 prosent.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært