Meny

Populære Sjusjøen-leiligheter revet bort

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå er Ringsaker kommune, der Sjusjøen hører hjemme, landets største hyttekommune. Foto: Scanpix
Nesten alle leilighetene i planlagte Sjusjøparken ble solgt ved salgsstart. – Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, sier Terje Gjeisklid.

– Vi har solgt ni av 12 leiligheter i første byggetrinn. Det har vært unormalt høy interesse, ofte tar det litt tid å selge romslige leiligheter som dette, sier Terje Gjeisklid i Fundament Gruppen til Finansavisen.

Fredag før påske ble de første leilighetene i prosjektet Sjusjøparken lagt ut for salg, og i løpet av helgen var de aller fleste solgt. Og den høye interessen har gitt mersmak.

– Andre byggetrinn blir sluppet nå i forbindelse med påsken, med ytterligere 12 leiligheter. Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, forteller Gjeisklid.

Les også: Disse hyttene bruker vi mer enn noengang 

Selger for en halv mrd.

Bjørn Dæhlie Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Prisen ligger på rundt 3,3 millioner kroner for 86 kvadratmeter, og totalt vil salget av de 24 enhetene gi rundt 80 millioner kroner i inntekter. I tillegg til Fundament Gruppen er Bjørn Dæhlie med på laget, gjennom Sisa Invest. De to grupperingene eier 50 prosent hver av Sjusjøparken Utvikling.

Dæhlie er også medeier i Sjusjøen Utvikling, som står bak andre utbygginger i området. I dette selskapet har han 12 prosent av aksjene.

I fjor vår skrev Finansavisen at Sjusjøen Utvikling skulle bygge leiligheter og hytter for 500 millioner kroner i skieldoradoet. Siden starten i 2002 har selskapet bygget og solgt fritidseiendom for rundt 200 millioner kroner i området.

Les også: Strateg: - Markedet er midt i stormens øye

På hyttetoppen

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå er Ringsaker kommune, der Sjusjøen hører hjemme, landets største hyttekommune. Ved årsskiftet var det 7.108 registrerte fritidsboliger i kommunen, og i løpet av fjoråret ble det igangsatt 242 nye fritidsboliger her.

De siste 15 årene er det blitt bygget 2.238 fritidsboliger i Ringsaker, og flere skal det bli. Gjeisklid forteller at selskapet har kjøpt fire tomteområder sentralt på Sjusjøen som skal bygges ut. Foreløpig er dette på planleggingsstadiet. Men de ferske eierne i Sjusjøparken kan se frem til å forhåpentligvis feire neste påske i nybygde leiligheter.

– Byggestart er til sommeren, og første byggetrinn skal stå ferdig i februar 2019, sier Gjeisklid.

Les også: Voss-familie har tjent 37 mill. på sølv

(Artikkelen er først publisert i Finansavisen/hegnar.no)

Privatøkonomi
Populært