Populære Sjusjøen-leiligheter revet bort

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå er Ringsaker kommune, der Sjusjøen hører hjemme, landets største hyttekommune.
Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå er Ringsaker kommune, der Sjusjøen hører hjemme, landets største hyttekommune. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten alle leilighetene i planlagte Sjusjøparken ble solgt ved salgsstart. – Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, sier Terje Gjeisklid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har solgt ni av 12 leiligheter i første byggetrinn. Det har vært unormalt høy interesse, ofte tar det litt tid å selge romslige leiligheter som dette, sier Terje Gjeisklid i Fundament Gruppen til Finansavisen.

Fredag før påske ble de første leilighetene i prosjektet Sjusjøparken lagt ut for salg, og i løpet av helgen var de aller fleste solgt. Og den høye interessen har gitt mersmak.

– Andre byggetrinn blir sluppet nå i forbindelse med påsken, med ytterligere 12 leiligheter. Vi hadde ikke trodd vi skulle selge såpass raskt så sent i sesongen, forteller Gjeisklid.

Les også: Disse hyttene bruker vi mer enn noengang

Selger for en halv mrd.

Bjørn Dæhlie Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Bjørn Dæhlie Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Prisen ligger på rundt 3,3 millioner kroner for 86 kvadratmeter, og totalt vil salget av de 24 enhetene gi rundt 80 millioner kroner i inntekter. I tillegg til Fundament Gruppen er Bjørn Dæhlie med på laget, gjennom Sisa Invest. De to grupperingene eier 50 prosent hver av Sjusjøparken Utvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dæhlie er også medeier i Sjusjøen Utvikling, som står bak andre utbygginger i området. I dette selskapet har han 12 prosent av aksjene.

I fjor vår skrev Finansavisen at Sjusjøen Utvikling skulle bygge leiligheter og hytter for 500 millioner kroner i skieldoradoet. Siden starten i 2002 har selskapet bygget og solgt fritidseiendom for rundt 200 millioner kroner i området.

Les også: Strateg: - Markedet er midt i stormens øye

På hyttetoppen

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå er Ringsaker kommune, der Sjusjøen hører hjemme, landets største hyttekommune. Ved årsskiftet var det 7.108 registrerte fritidsboliger i kommunen, og i løpet av fjoråret ble det igangsatt 242 nye fritidsboliger her.

De siste 15 årene er det blitt bygget 2.238 fritidsboliger i Ringsaker, og flere skal det bli. Gjeisklid forteller at selskapet har kjøpt fire tomteområder sentralt på Sjusjøen som skal bygges ut. Foreløpig er dette på planleggingsstadiet. Men de ferske eierne i Sjusjøparken kan se frem til å forhåpentligvis feire neste påske i nybygde leiligheter.

– Byggestart er til sommeren, og første byggetrinn skal stå ferdig i februar 2019, sier Gjeisklid.

Les også: Voss-familie har tjent 37 mill. på sølv

(Artikkelen er først publisert i Finansavisen/hegnar.no)