Sjekk forsikringer - det lønner seg

Foto: Tjenestetorget

Minst en gang hvert år bør du sjekke forsikringene dine. Kanskje er det på tide å gjøre det nå? I følge Øyvind Warhuus kan det fort lønne seg.

Hvor ofte har du bilen på service? En gang i året? Hver 20 000 kilometer? Du sjekker lufttrykket på sykkel og bil, passer på at barna har nok ullklær og hansker når det nærmer seg vinter, og tennene må jo også få en jevnlig sjekk.

Men hva med forsikringene dine? Sjekker du pris og vilkår for dem? Gjør også det til en årlig vane. Det tar deg nok mye kortere tid enn turen til tannlegen eller bilverkstedet. Og det beste av alt er at forsikringssjekken nok sparer deg for penger – mens de andre sjekkene koster penger.

Få tilbud på forsikring

Høy profitt

Sjelden har det vært lettere å prute ned prisen. Forsikringsselskapene tjener milliarder av kroner i Norge. Mindre aktører med sterke moderselskap i ryggen, som Rema, DnB og Storebrand, vil kapre markedsandeler. De vet at det er kostbart å miste en eksisterende kunde, de har samtidig råd til å gå langt for å beholde deg.

Slik sjekker du forsikringene dine

Anbudstjenester: Legg inn de viktigste opplysningene om bilen, huset, inno etc. på Tjenestetorget.no. Du velger selv hvilke forsikringsselskaper som skal konkurrere om dine forsikringer. Deretter får du tilsendt tilbud fra selskapene.

Nettsteder: Gå direkte til selskapenes nettsteder. Flere og flere selskaper lar deg beregne pris direkte på nettet, men du får naturlig nok ikke priser fra konkurrentene - og må ta hele ringerunden.

Finansportalen.no: Også her legger du inn de viktigste dataene om forsikringene dine og får deretter oppgitt pris fra flere selskaper.

Prut: Nå har du fått skriftlige tilbud fra konkurrentene. Sannsynligvis vil da ditt gamle selskap gjøre sitt beste for å matche prisen. Det koster dem mye å miste en trofast kunde. Og har du vært fornøyd med servicen hittil, kan det tale mot å bytte. Men, hvis det er slik at selskaper i det stille har skrudd opp prisen, hvorfor skal du da forholde deg rolig og la dem beholde deg?

Flytt: Det er lett å flytte forsikringene. Ditt nye selskap gjør jobben. Bare pass på at de faktisk sier opp dine gamle forsikringer, slik at du ikke betaler dobbelt opp i en periode.

Sjekk hva som ikke dekkes

Du bør imidlertid ikke se deg blind på pris, men også sjekke om det er stor forskjell på vilkårene i det nye tilbudet. For eksempel er boligforsikringene sjelden helt like. Her er noen av de mest vanlige forholdene som ikke dekkes gjennom en basis villaforsikring

Spar tusenlapper

Tjenestetorget gjennomførte for et par år siden en stor analyse av kundene som bytter forsikringsselskap. Over 11 000 prisbevisste nordmenn deltok i undersøkelsen, hvorav 3 600 personer svarte på hvor mye de sparte på å bytte selskap.

Over halvparten sparte mer enn 2 500 kroner årlig på forsikringsbytte. En av fem sparte minst 5000 kroner på å ta imot tilbud fra et nytt forsikringsselskap - Hvert år! Av de som ble spurt, svarte halvparten at de betaler over 10 000 kroner årlig på forsikringene. 15 prosent betaler mer enn 18 000 kroner. Med andre ord er det en svært god timepris for å bruke noen minutter på å fylle ut et skjema på nettet og sende det på anbud via Tjenestetorget.no.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.